captcha Fyll inn koden i feltet under:

Tilbakemelding

Om oss

Bakehuset baker brød og kaker hver dag. Du finner våre bakervarer hos din lokale kjøpmann.

Bakehuset baker mange kjente brødserier som Naturlig Sunt, Våre Beste, Våre minste – og en rekke lokale favoritter som varierer fra bakeri til bakeri.

Bakehuset er det største bakeriet i Norge og er 100 % eid av NorgesGruppen. Bakehuset har 11 lokale bakerier som tilsammen dekker store deler av Norge. Våre produkter finner du i dagligvarebutikker, kiosker og bensinstasjoner. Vi leverer også brød og bakervarer til kantiner, barnehager, sykehus og sykehjem.

Oppfatningen om godt brød varierer fra landsdel til landsdel, og vi baker derfor alt fra velkjente nasjonale brød til lokale spesialiteter. Våre bakermestere utvikler stadig nye og spennende brødtyper og smaksvarianter. De plukker ofte frem gamle baketeknikker for å få frem den spesielle smaken. Bruk av surdeig og steking av brød i store langpanner og i steinovn er eksempler på teknikker som vi benytter for å gi produktene spesiell karakter.

Bakehuset historie

Bakeryrket er et gammelt håndverk. Alle bakeriene våre er samlet under merkenavnet Bakehuset.

Bak hvert bakeri i Bakehuset ligger det en familiehistorie, noe mange av navnene forteller om.

OmOss-mollhausen

Det eldste bakeriet i Bakehuset har tradisjoner helt tilbake til 1753, da Martens bakeri i Bergen bakte sine første brød. Johan Møllhausen åpnet sitt første bakeri i Christiania i 1853. I løpet av 1900-tallet vokste Møllhausen til å bli Norges største bakeri, konditori og restaurantkjede. Martin Nordby åpnet sitt bakeri på Tøyen i Oslo 1881. Økern og Martin Nordby er i dag avdelinger av Bakehuset Møllhausen. Slik er det med alle Bakehusets bakerier rundt i landet. Alle ble i sin tid startet av stolte og dyktige bakere.

OmOss-1Bakehuset står bak noen av Norges mest populære brød og holder samtidig gamle bakertradisjoner i hevd. Bakermestrene arbeider også stadig med å utvikle nye brød og smaksvarianter. Her kombinerer de sin fagkunnskap og gamle baketeknikker.

Du finner både spesialiteter fra din landsdel, tradisjonsrike og nye brød fra Bakehuset der du bor. Vi baker våre brød med stolthet og begeistring!

Bakehuset AS

Bakehuset består av elleve lokalbakerier og er et heleid selskap av i NorgesGruppen. Vi er stolte av å si at vi er Norges største bakehus – og at vi sammen er en stolt bakerfamilie der tradisjoner, godt håndverk og fagkunnskap står høyt.

Bakehuset hadde ut 2015 selskapsnavnet Bakers AS. Bakers AS ble etablert i 1971, da fire bakerier på Østlandet ble slått sammen.

Sammenslåing av bakerier ble vanlig i Norge fra 1970-tallet og utover. Fremveksten av de moderne dagligvarebutikkene gjorde at det ble vanskeligere for små bakerier å drive egne utsalg. Løsningen for mange ble å slå seg sammen.

I årenes løp har Bakehuset vokst jevnt og trutt, og hver dag leverer de elleve lokale bakeriene ferske brød og kaker til dagligvarebutikker og bensinstasjoner over store deler av Norge.

Bakst og distribusjon

Vi baker om natten for at det hver dag skal være ferske brød og bakervarer i butikken.

Bakingen starter på kvelden med oppveing av råvarer og bløtlegging av korn og frø. Deretter eltes deigen før den formes til runde brød som enten legges i former eller plasseres på brett eller stekebånd. Brødene hever så i en stund før de blir snittet og dekorert og tilslutt stekt i ovn. Akkurat slik man gjør når man baker brød hjemme på kjøkkenet, bare i litt større skala.

Prosessen fra heving til ferdig stekte brød er ulik fra brød til brød. Noen brødtyper har lang hevetid for å utvikle ekstra god smak.

For å kunne levere ferske produkter over hele Norge har Bakehuset 11 bakerier fordelt over Sør- og Midt-Norge. Våre biler kjører hver morgen ut brødene butikk – slik at det alltid er like ferskt. De fleste leveringene skjer til butikk like før åpningstid, men vi leverer også brød senere på dagen.

Vi leverer brød der du bor – på alle små og store steder. I Nord-Norge leveres våre produkter til dagligvarehandelen via grossist.

Vil du jobbe hos oss?

I Bakehuset har vi et energisk og engasjert arbeidsmiljø, og trenger stadig nye medarbeidere på alle nivåer og arbeidsområder, både til administrative og operative stillinger.

OmOss-3

Vår organisasjon er preget av et energisk og engasjert arbeidsmiljø, og vi trenger stadig personer med fagbrev eller erfaring fra disse områdene: Bakere, konditorer, mekanikere, sjåfører eller andre relevante erfaringer innen næringsmiddelindustri.

Som baker eller konditor får du muligheten til å jobbe i Norges største fagmiljø i bransjen, samt å påvirke, engasjere og videreutvikle vår bakst og våre produkter. Vi har 11 lokale bakerier og sysselsetter fagkompetanse i store deler av landet.

Vi legger vekt på kompetanseutvikling og fagkunnskap, og oppfordrer og bidrar til at våre ansatte får fagbrev.

 

Marianne Røysland, konditor

IMG_1784

Marianne er utdannet konditor og tok fagprøven i 2001. Hun er ansatt ved konditoriet Møllhausen på Furuset i Oslo. Marianne er kreativ, liker å jobbe med hendene og foretrekker å se raske resultater.  Det var derfor konditorfaget var et naturlig valg. Hun er et konkurransemenneske og har gjennom deltakelse i blant annet Ung NM for konditorer og Årets kake fått utfordret dette.

–  Konditoryrket åpner opp for både kursing og etterutdanning og gir gode muligheter for å klatre i systemet.

Marianne starter tidlig om morgenen, i tillegg rullerende søndagsjobbing. Da har hun ettermiddagen fri og kan være sammen med venner og familie.

– Gjennom jobben som konditor er jeg med på å gjøre andre mennesker glade, for de som feirer bursdag, barnedåp og bryllup. Bryllupskaker er spesielt gøy. Da får jeg mulighet til å være ekstra kreativ.

 

 

Eirik Hegna Berge,  baker

IMG_1794

Erik jobber som baker på Møllhausen i Oslo.  Det var hans store interesse for matfaget som var årsaken til at han bestemte seg for å bli baker.

– Bakerfaget gir en fin innsikt i hvordan ting fungerer på innsiden, hvordan baksten utvikles, lages og gjøres klar for utsending til butikkene.  Jeg er med på å bidra til at folk får mat på bordet, og det gir en god følelse.

Å jobbe som baker kan være både hektisk og krevende. Kundene skal ha det beste produktet og Erik jobber kontinuerlig med å sørge for at brødene har optimal kvalitet. Han fremhever at Bakehuset har et mangfoldig arbeidsmiljø og hyggelige kollegaer som stiller opp for hverandre.

– Det er viktig at vi lager mat i Norge og ikke importerer så mye. Jeg anbefaler  bakerfaget til alle unge som har interesse for mat!

Se også http://www.jobbimatbransjen.no

 

Har du spørsmål, kontakt HR-avdelingen i Bakehuset på telefon 22 88 03 00, eller mail: hr@bakehuset.no

For ledig stillinger klikk her:

Ledelsen

Øystein Halvorsen – Administrerende direktør

Ole Neergaard – Direktør Økonomi, IT og Informasjon

Tom Nordeng  – Salgsdirektør

Gry Thomsen – Markedsdirektør

Per Ole Thorsen  – HR-direktør

Rell Sture Rapp – Produksjons- og logistikkdirektør

Terje Hullstein – Teknisk direktør

 

Kontakt oss

Har du spørsmål til oss?
Du kan ringe eller sende oss en epost.

SALGSKONTOR:

Se kontaktinformasjon for ditt lokale bakeri.

 

Sentralbord

Hit kan du ringe hvis du har spørsmål om bestillinger, faktura, krediteringer eller vil snakke med noen som jobber hos oss.

Tlf: 22 88 03 00 (Åpent mandag-fredag mellom 08-16)

Forbrukerservice

Vi hjelper deg gjerne hvis du har spørsmål eller meninger om det vi baker, om nettsidene våre eller lurer på noe annet om bakerier og bakervarer.

Du kan også sende oss tips til oppskrifter eller andre forslag.

Åpent hverdager mellom 09-15

Tlf: 800 33 500

Send epost

Pressekontakt

Er du journalist eller jobber i media og har spørsmål eller trenger mer informasjon får du hjelp hos vår pressekontakt.

Telefon: 93 21 48 69

Send epost