captcha Fyll inn koden i feltet under:

Tilbakemelding

Fra frø til brød

For at du skal kunne kjøpe yndlingsbrødet ditt i butikken skal bonden, mølleren og bakeren gjøre sitt. De har noen av verdens eldste yrker og gjør det samme som de har gjort i tusenvis av år, selv om redskapene er moderne.

Bakeprosessen

Etter at kornet er høstet inn, tørket, renset og malt til mel er alt klart til at bakeren kan sette i gang. Bakeren velger ut de beste råvarene og kontrollerer melet for å finne frem til det han vil bruke.

Fro_til_brod-2

Fro_til_brod-3

Fro_til_brod-4

 

Brødbakingen begynner midt på natten. Deigen blandes og eltes i digre boller før den får sin plass i brødformer, brett eller bånd for heving.

 

Fro_til_brod-5

Fro_til_brod-6

Fro_til_brod-7

Fro_til_brod-8

 

Noen av  brødene blir fuktet og dekorert med frø og korn, før de settes i ovnen.

 

Fro_til_brod-9

Fro_til_brod-10

Fro_til_brod-11

 

Etter steking legges brødene til kjøling på hvilebane før de pakkes i poser og er klare til å sendes ut til dagligvarebutikkene, bakeriutsalgene og restaurantene.

 

Fro_til_brod-12

 

Nå kan du velge akkurat det brødet du vil spise.

 

Fro_til_brod-13