captcha Fyll inn koden i feltet under:

Tilbakemelding

Grovhetsmerking

Brødskalaen er laget for å gjøre det lettere for deg å vite hvor grovt brødet er. Det kan være vanskelig å se på grunn av fargen til noen av ingrediensene. Lyse brød kan være bakt med mye sammalt mel, og mørke brød bare med siktet mel.

For å kunne kalles grovbrød må over halvparten av melet i brødet være sammalt mel, hele korn eller kli. Brødskalaen forteller deg derfor hvor mange prosent hele korn, sammalt mel og kli det er i brødet. Ekstra grovt brød gir to til tre ganger så mye kostfiber som fint brød. Alle våre brød er merket med Brødskalaen.

Brødskalaen er utarbeidet av Næringsmiddelbedriftenes Landsforening i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Forbrukerrådet, Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet.

Les mer på: www.brodogkorn.no