captcha Fyll inn koden i feltet under:

Tilbakemelding

Landeveis – Havrebrød med havre fra Odalen

Skjermbilde_havrebrød med tekst

Hedmark er landets største jordbruksfylke, og her finner vi noen av de beste områdene for korndyrking.

I Odalen har de lange tradisjoner for å dyrke havre av høy kvalitet, og det er her vi har funnet smaken til vårt Havrebrød. Cathrine og Sverre Gulbrandsen-Dahl driver Søndre Disen gård, og er to av de bøndene i Odalen som dyrker den havren vi benytter. Kornet gir en mild nøtteaktig smak i brødet, er rikt på fiber og har en gunstig fettsammensetning.

Brødet er Halvgrovt (31%), og inneholder 17 % havre. Siden brødet er uten hele korn, er det populært hos mange. Nytes gjerne med lyst kjøttpålegg og milde oster.

Brødserien Landeveis er inspirert av norske råvarer, og utviklet for å få frem den beste smaken. Den består av Rugbrød, Byggbrød, Havrebrød og Gulrotbrød. Brødene har alle sin lokale historie og veier 750g. Du finner brødene i din MENY-butikk.

Ingredienser i Havrebrød med havre fra Odalen:

Hvetemel, vann, havregryn fra Odalen (17,3 %), sammalt hvete (4,0 %), rugmel, rismel, gjær, vegetabilsk olje og –fett (rapsolje, herdet raps og kokos), salt, hvetegluten, eddik, surdeig av hvete, melbehandlingsmiddel (E300), enzymer.

Kan forekomme spor av: Soya, melk, sesamfrø.

Grovhetsprosent: 31 %.

Ferdigvekt: 750g

Næringsinnhold Pr. 100g Pr. skive á 35g
Energi kJ/kcal 1118/267 391/93
Fett g 4,0 1,4
Mettede fettsyrer g 0,5 0,2
Karbohydrater g 45,7 16,0
Sukkerarter g 1,1 0,4
Kostfiber g 3,8 1,3
Protein g 9,4 3,2
Salt g 1,2 0,4