captcha Fyll inn koden i feltet under:

Tilbakemelding

Landeveis – Rugbrød med potet fra Stjørdal

Skjermbilde_potetbrød med tekst

Da vi ville lage et nytt rugbrød, kombinerte vi to tradisjoner; godt brød og norske poteter.

Når vi så skulle finne de beste potetene, dro vi nordover. Trøndelag har optimale forhold for potetdyrking; med næringsrikt jordsmonn, lange lyse sommernetter og passelig med nedbør. Vi lette lenge for å finne den riktige gården, og kom til slutt til Trøite Vestre gård – som ligger vakkert til ved bredden av Stjørdalselva.

Potetene fra Hegra i Stjørdal gjør Rugbrødet ekstra saftig og holdbart, og tilfører en rund smak. Brødet er Ekstra Grovt (78%), og inneholder 5,3% potet. Det passer godt til smaksrikt pålegg, som for eksempel grov leverpostei eller sild.

Brødserien Landeveis er inspirert av norske råvarer, og utviklet for å få frem den beste smaken. Den består av Rugbrød, Byggbrød, Havrebrød og Gulrotbrød. Brødene har alle sin lokale historie og veier 750g. Du finner brødene i din MENY-butikk.

Ingredienser i Rugbrød med potet fra Stjørdal:

Vann, hvetemel, sammalt rug (13,2 %), sammalt hvete (11,3 %), poteter fra Stjørdal 5,3 % (potet, vegetabilsk emulgator (E471 (raps)), stabilisator (E450), antioksidanter (E304, E300, E221), surhetsregulerende middel (E330)), hvetegluten, solsikkekjerner, hvetekli (2,9 %), surdeig av rug (2,9 %), gjær, ruggryn valset (2,6 %), sirup, vegetabilsk olje og -fett (rapsolje, herdet raps og kokos), rug helkorn (1,3 %), salt, eddik, konserveringsmiddel (E202), maltekstrakt av bygg, melbehandlingsmiddel (E300), enzymer.

Kan forekomme spor av: Soya, melk, sesamfrø.

Grovhetsprosent: 78 %

Ferdigvekt: 750g

Næringsinnhold Pr. 100g Pr. skive á 35g
Energi kJ/kcal 1038/248 363/87
Fett g 4,4 1,6
Mettede fettsyrer g 0,5 0,2
Karbohydrater g 37,8 13,2
Sukkerarter g 2,5 0,9
Kostfiber g 6,4 2,2
Protein g 10,5 3,7
Salt g 1,3 0,5