captcha Fyll inn koden i feltet under:

Tilbakemelding

norgesbrod_top

Vi har en lang og stolt baketradisjon i Norge. Hvis vi jakter på det norske,er kanskje brødet vårt noe av det mest norske vi kan finne?

Gode norske brød i kombinasjon med norske folkeeventyr og trefjøler gir oss serien Norgesbrød.

 norgesbrod_oldimage

Bakehuset har levert brød til norske husholdninger i 260 år.

Vi har lyttet til ønskene fra våre kunder, og utviklet brød og bakervarer som passer til det norske lynnet og den norske smaken.Vår historie startet i Bergen i 1753. Mesterbaker Hans Kleinow Martens fikk nøklene til en gammel bakergård av sin far. Gjennom årene ble driften utvidet og kjente bakere som Møllhausen i Oslo, og bakerier fra hele landet ble en del av det vi liker å kalle den store bakefamilien Bakehuset.

Mange av våre brød har blitt bakt i generasjoner, og flere av våre tradisjonelle oppskrifter blir fortsatt etterspurt av nye brødelskere.Vi har en lang og stolt baketradisjon i Norge. Se bare på folkeeventyrene våre, der er det mye snakk om brødleiver og baking. Det som er sikkert er at brød engasjerer. Også i år ligger det garantert brødfjøler under juletreet, slik det har gjort i mange generajoner, kunstferdig skåret ut og merket med svipenn. Kanskje er dette noe av det mest norske vi kan finne?

Vi i Bakehuset har tatt historien med oss inn i dagens brødbaking. Hele korn, sammalt mel og frø bløtlegges for å utvikle smak.Vi baker med fordeig og surdeig, som begge bidrar til å utvikle smak og gir saftigere og bedre brød. Deigen eltes og får hvile lenge før steking. Den lange hviletiden, surdeigen og bløtleggingen videreutvikler den gode aromaen du kjenner igjen.

Norske tradisjoner

Det er noe urnorsk over å lage skjærefjøl til mor på sløyden, og skrive på den med svipenn. I hus og hytter over hele landet ligger det skjærefjøler fra mange generasjoner med ivrige skolebarn. 

norgesbrod_fjol_1norgesbrod_fjol_2norgesbrod_fjol_3norgesbrod_fjol_4

norgesbrod_fjol_5    norgesbrod_fjol_6    norgesbrod_fjol_7   norgesbrod_fjol_8

Med vår nye norske brødserie har vi bakt en del av den norske folkesjelen inn på kjøkkenet til de tusen hjem. Vi ønsker at brødet skal være like norsk som en skjærefjøl. Som kongen i eventyret, som Askeladden og trollet, som Nøkken forkledt som den hvite hesten, som Huldra med svansen og som Veslefrikk med fela. Vi ønsker å gi deg det beste brødet, det brødet du vil savne når du er ute på eventyr i andre deler av verden.

 

Nøkken Grovbrød

SERVERINGSTIPS: GROVBRØD
MED GULOST, SALAT, AGURK OG SPIRER

Så kom det en grå hest med forgylt sal opp på stranda, det var Nøkken og ingen annen.

Nokken

 nokken

Et kompakt, mildt og ekstra grovt brød med spelt, rug og mye frø og kjerner.

Vekt: Ca. 850 g
Grovhetsprosent: 80%

ekstragrovt-icon      nokkelhul-icon

Ingredienser: Vann, sammalt spelt (24,6 %), speltmel, sammalt rug (5,3 %), surdeig av rug, linfrø, solsikkekjerner, sesamfrø, speltkli (4,1 %), valset ruggryn (3,7 %), valset speltflak (3,4 %), gjær, salt.

Næringsinnhold Pr. 100g
Energi kJ/kcal 1062/254
Fett g 6,7
Mettede fettsyrer g 0,8
Karbohydrater g 33,1
Sukkerarter g 0,8
Kostfiber g 9,2
Protein g 10,5
Salt g 0,9

Askeladden Speltbrød

SERVERINGSTIPS: SPELTBRØD MED SPEKEMAT,

BRIE, SALAT OG URTER

“Nei nå orker jeg ikke mer”, sa Trollet. ”Du skal ete”, svarte gutten.”

Askeladden

ASKELADDEN

Lang hviletid og bruk av surdeig utvikler dette brødet til et saftig Speltbrød.

Vekt: Ca. 750 g
Grovhetsprosent: 38 %

halvgrovt-icon     nokkelhul-icon

Ingredienser: Speltmel (49,9 %), vann, havre helkorn (7,0 %), rug helkorn (7,0 %), surdeig av rug, sammalt rug (2,5 %), havre fullkorn (2,5 %), rugklimel (1,6 %), rapsolje, salt, hvetemel (1,0 %), maltekstrakt av bygg, gjær, enzymer.

Næringsinnhold Pr. 100g
Energi kJ/kcal 1137/272
Fett g 3,0
Mettede fettsyrer g 0,4
Karbohydrater g 48,1
Sukkerarter g 1,3
Kostfiber g 5,2
Protein g 9,8
Salt g 1,0

Kongsbrød Havrebrød med honning

SERVERINGSTIPS: HAVREBRØD MED EPLESKIVER, BLÅMUGGOST OG RISTEDE VALNØTTER MED HONNING

…og da de kom og lukket opp bua
hadde han ett opp alt i hop.

Kongsbrod

KONGSBROD

Et saftig grovbrød bakt med hønning og yoghurt.

Vekt: Ca. 750 g
Grovhetsprosent: 54%

grovt-icon

Ingredienser: Vann, hvetemel, sammalt hvete (27,2 %), havregryn (8,9 %), honning (2,9 %)*, rapsolje, yoghurtpulver (1,8 %), surdeig av hvete, gjær, hvetegluten, salt, eddik, enzymer.

Næringsinnhold Pr. 100g
Energi kJ/kcal 1112/266
Fett g 3,8
Mettede fettsyrer g 0,4
Karbohydrater g 45,0
Sukkerarter g 2,9
Kostfiber g 4,8
Protein g 9,9
Salt g 1,1

Veslefrikk Kornbrød

SERVERINGSTIPS: KORNBRØD MED LEVERPOSTEI,

PICKLES OG TIMIAN

“Jeg ønsker at ingen kan nekte
meg det første jeg ber om”, sa Veslefrikk.

 Veslefrikk

VESLEFRIKK

Et saftig brød der kornene har fått ligge lenge for å trekke til seg vann og utvikle smak.

Vekt: Ca. 750 g
Grovhetsprosent: 40%

halvgrovt-icon

Ingredienser: Vann, hvetemel, sammalt hvete (10,4 %), maltet hvete, sammalt rug (5,2 %), linfrø, surdeig av durumhvete, boghvete, havregryn (1,4 %), salt, solsikkekjerner, hirsefrø, sesamfrø, enzymer.

Næringsinnhold Pr. 100g
Energi kJ/kcal 1056/252
Fett g 3,3
Mettede fettsyrer g 0,2
Karbohydrater g 43,4
Sukkerarter g 1,7
Kostfiber g 5,7
Protein g 8,8
Salt g 1,2

alle-brod