Derfor er brød den beste turmaten

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Derfor er brød den beste turmaten

Bergensbakeren er ikke i tvil: – Grovt brød som gir mye energi er helt uunnværlig når jeg går i fjellet.

Remi Nordstrøm (32) er spesielt opptatt av to ting: Brød og friluftsliv. Som baker i Bergen har han lett tilgang på begge deler.

–       Det er deilig å komme seg ut etter en lang arbeidsuke på betonggulv. Å få litt mosjon i fjellene utenfor Bergen er som medisin for kropp og sinn.

Remi jobber til daglig ved Bakehuset Martens i Bergen, Norges eldste bakeri. Som alle dedikerte turfolk er han opptatt av matpakka – både den sosiale delen og å fylle opp energinivåene.

–       Det blir ikke en ordentlig god tur uten at matpakka er med! De ti-femten minuttene man setter seg ned med noen brødskiver, godt pålegg og litt drikke er en av de viktigste delene av turen, sier han.

Få tips og inspirasjon til fristende turskiver!

Brødet må være med

Remi bidrar selv til flere matpakker enn de fleste andre i løpet av et år; Bakeriet i Bergen leverer brød til flere hundre tusen innbyggere i regionen. Selv er han helt klar på at brød er en helt naturlig del av turmatpakka.

–       Man jo få i seg næring når man går på tur. Det er mye energi i ordentlig brød, og så er det så enkelt og raskt å smøre med seg hjemmefra. Jeg pleier å spise speltbrødet i Naturlig Sunt-serien, det er favoritten. Det er både veldig godt og veldig sunt.

Han har imidlertid noen strenge krav til matpakkebrødet.

–       Det må være grovt og ha mye korn. Mange gode brød har mye energi som metter lenge, da duger ikke loffskivene. Ikke på tur.

Fire gode grunner til å ha grovt brød i matpakka

  1. Grove kornprodukter holder deg mett lenger og gir energi til hele turen
  2. Det inneholder mye fiber, vitaminer og mineraler som er særlig viktige for barn og unge
  3. Det er en enkel og rask måte å få i seg nødvendige næringsstoffer
  4. Brød er godt og kan kombineres i det uendelige med forskjellige pålegg

Fakta:

Et sunt kosthold og fysisk aktivitet går hånd i hånd, derfor samarbeider vi om brødserien Naturlig Sunt til det turglade norske folk. Helsemyndighetene anbefaler gjennom kostholdsrådene mer grove kornprodukter. Et høyt innhold av fullkorn og fiber i vårt daglige kosthold er bra for kroppen og har blant annet positiv innvirkning på fordøyelsen. For god helse anbefales det også å kombinere et sunt og variert kosthold med fysisk aktivitet. Samarbeidet mellom Bakehuset og Den Norske Turistforening bidrar i dette arbeidet – sammen slår vi et slag for folkehelsa!

Relevante artikler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer