100 DAGER TIL OL

Gå til hovedinnhold Gå til meny

100 DAGER TIL OL

Bakermester Amund Skrutvold er godt i gang med oppkjøringen til de Olympiske vinterleker i PyeongChang i Sør-Korea i 2018.

Publisert

Når vi skriver hundre dager igjen til OL er de fleste oppskriftene allerede satt sammen og prøvebakt.

– Vi ser på dette som et stort ansvar og forbereder oss godt. Bakehuset skal bidra med å legge til rette for gode prestasjoner gjennom hele OL, og da er det viktig med god planlegging. Både store og små detaljer skal være på plass i god tid før avreise, sier Skrutvold.

Bytter arbeidssted under OL

Bakehuset har gjennom en avtale med Olympiatoppen status som leverandør under Vinter-OL i 2018, noe som innebærer at Norges største bakehus vil forsyne store deler av den norske OL-troppen, samt støtteapparat, med ferske brød og bakervarer i de tre ukene lekene varer.

Bakermester Amund skal dermed bytte ut sitt faste arbeidssted hos Bakehuset på Økern i Oslo for å inngå i den norske OL-troppens støtteapparat i PyeongChang, blant annet sammen med tre kokker.

Går for gull

– Som bakere flest starter jeg arbeidsdagen og bakingen når de fleste går og legger seg, slik at utøverne og støtteapparatet skal få ferske brødvarer hver dag – til alle måltider. Baking av gode og grove brød vil være en sentral del av arbeidshverdagen min. I tillegg blir det mye annet godt bakverk; for utøverne er det viktig med trivselsfølelsen – spesielt når de er på reise over en såpass lang periode, sier bakermesteren.

Enkelte råvarer kommer han til å ta med seg fra Norge, samt noe bakeutstyr.

– Vi ønsker å bake brød i tråd med norske tradisjoner og går for gull, slår Skrutvold fast.

Vinter-OL 2018 er de 23. olympiske vinterleker og arrangeres mellom 9. og 24. februar 2018 i Sør-Korea. Det er andre gang bakermester Amund Skrutvold er med den norske OL-troppen til de Olympiske vinterleker for å bake. Under OL i Vancouver i 2010 var han også med.

100 dager til OL i PyeongChang! Bakermester Amund Skrutvold var til stede med ferske Naturlig Sunt-skiver og kake på dagens pressekonferanse hos Olympiatoppen. Bakehuset har status som leverandør under Vinter-OL i PyeongChang i 2018, og Amund inngår i støtteapparatet. Toppidrettssjef Tore Øvrebø satser på at Norge tar kaka i OL – målet er 30 medaljer under lekene.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer