Lanserer nye småbrød – kutter 24 tonn plast

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Lanserer nye småbrød – kutter 24 tonn plast

Vi har hørt på forbrukerne: Nå blir det flere typer småbrød og brødposer som bidrar til lavere matsvinn, mindre plast og enklere resirkulering.

Småbrødfamilien i serien «Våre minste» blir utvidet med to nye medlemmer: Fra og med mandag 20. august finner du både speltbrød og proteinbrød hos KIWI og i andre NorgesGruppen-butikker.

Serien består fra før av fire formstekte brød med ulik grovhetsgrad: Engloff, Åkerbrød, Seterbrød og Skogbrød.

-        Det er høy etterspørsel etter brød som skiller seg litt ut i brødhylla. Nå tilbyr vi et enda mer variert utvalg i denne serien, slik at alle kan finne sitt lille favorittbrød, sier Amund Skrutvold, produktutviklingssjef i Bakehuset.

Våre minste brød passer de fleste. Noen bor i en liten husholdning og rekker ikke spise opp et helt brød før det oppleves tørt. Andre vil ha ferskt brød hver eneste dag. Større familier har kanskje ulike favoritter og vil derfor kjøpe flere brødtyper på en gang. Og studenter velger gjerne det billigste alternativet.

Det viktigste er imidlertid ivaretatt:

-        Brødene er dagsferske og like gode som vanlige, litt større brød, sier Skrutvold.

En klimavinner

Ved å velge «Våre minste brød» er kundene med på å bidra til en mer klimavennlig hverdag. En brødstørrelse som er bedre tilpasset mange forbrukeres daglige behov, er et lite, men viktig bidrag for å redusere matkasting.

Tidligere har også brødposene vært en kombinasjon av plast og papir, noe som har gjort avfallssorteringen vanskeligere.

-        Ved å gå over til rene papirposer reduserer vi mengden plast brukt til emballasje med 24 tonn i året, samtidig som vi gjør det enklere for forbruker å sortere avfallet, sier produktgruppesjef i Bakehuset, Nan Furu-Bolstad. 

Brødene er to tredjedeler av vanlig størrelse og gjør at du kan kjøpe akkurat det du trenger uten å måtte kaste så mye. De veier rundt 500 gram i stedet for 750, og er litt kortere enn andre brød.

-        Små brød er bedre tilpasset forbrukerne og bidrar derfor til å minske matsvinn. I tillegg har vi gjort størrelsen på alle brødposene mindre for å redusere den totale mengden papiravfall. Selve papiret i posene kommer fra skandinavisk skogvirke; kortreist og bærekraftig, forteller Furu-Bolstad.

Du finner brødene i alle KIWI-butikker, samt i resten av NorgesGruppens butikker og Bunnpris. 

Om de nye brødene:

Speltbrød. Spelt er et kjent urkorn som mange har et forhold til og som er etterspurt. Speltbrødet er bakt med mel kun fra spelt og er toppet med solsikkefrø, noe som gir en god og rund smak. Brødet har en grovhetsprosent på 73 prosent.

Proteinbrød er et brød for dem med fokus på å få i seg mye protein gjennom kosten. Brødet har høye verdier på protein og et redusert innhold av karbohydrater. Dette brødet er ekstra grovt, med en grovhetsprosent på 100 prosent, og er nøkkelhullsmerket.

Relevante produkter

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer