Panzanella

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Panzanella

over 20 min

Lunsj, Middag

Panzanella er en brødsalat som har sitt opphav i Toscana, Italia. Å lage panzanella er en fin måte å bruke brød som begynner å bli tørt.

Ingredienser

4 porsjoner

  • 1⁄2 brød
  • 2 tomater i båter
  • 1 agurk i terninger
  • 1⁄2 rødløk i skiver
  • Litt frisk basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 1⁄2 sitron (saft og skall)
  • En god klunk olivenolje
  • 100 g fetaost
  • Salt og pepper

Slik gjør du

  1. Riv brødet i store biter. Finhakk hvitløk og basilikum og riv sitronskallet før du presser sitronen.
  2. Bland brødet med blandingen.
    Del deretter opp tomater, agurk og rødløk.
  3. Stek brødet på middels varme med smør i pannen. Bland deretter med oppkuttet tomat, agurk og rødløk.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?