Alt du trenger til julefrokosten

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Alt du trenger til julefrokosten

Endelig skal juleduken og det fine serviset frem! Men hvordan får man nystekt brød med minimal innsats, og hva kan man servere til? Her er det du trenger for å få til julefrokosten.

Glade jul og hellige julefrokost! Frokostens storebror, og julemiddagens lillebror. Om ikke lenge skal den på bordet, og det kan være lurt å være ute i god tid. Du trenger ikke et overdådig utvalg for å skape høytidsstemning, men kommer langt med ferskt brød, godt pålegg og god drikke i glasset og i koppen. Usikker på hva du skal servere? Her er noen forslag!

Nystekt brød

Nystekt brød hører til på et julefrokostbord, men du trenger ikke stå opp grytidlig og søle ned kjøkkenet for å få det til. Bakehusets Nystekt-serie trenger bare 4-8 minutter i ovnen for å fylle huset med nybakt-lukt. Kjøp inn et Nystekt landbrød eller grovbrød (eller to eller tre), og sett på stekeovnen 20 minutter før frokost.

Alt-du-trenger-til-julefrokosten.jpg

Nystekt på 8 eller 4 minutter: Sett rundstykkene i ovnen 4 minutter før frokosten, eller brødene i 8 minutter - og ta ut rykende ferske brød i det dere setter dere til bords.

Heldigvis trenger du ikke gjøre kompromiss på smaken dersom du vil kunne sette brødet rett på bordet heller. Bakerens Utvalgte er en serie brød av høy kvalitet, som gjennom lange liggetider lar smak og aroma godgjøre seg. I serien finnes flere ulike brød, alle med myk innside og sprø skorpe.

Loff med egg og gravet laks_BU Gourmet Loff JUL.jpgBakerens Utvalgte: Hva med en saftig Gourmetloff-skive med egg og gravet laks?

Pålegg og tilbehør

For ja, godt brød fortjener godt pålegg. Et fat med ulike typer ost vil oppfylle de fleste ønsker, gjerne servert med røde druer uten stein eller klementiner i sukkerlake. Av kjøttpålegg kan roastbiff eller krydret skinke være gode alternativer. I tillegg er det jo jul, og gravlaks og sylte er typiske julepålegg (kanskje til lefse?). Husk også sennepen!

Ellers skal det ikke mye til for å få høytidsfølelsen, bare små varianter av det du pleier å ha på bordet vil heve frokosten fra hverdag til fest. Du kan for eksempel piske smøret luftig med en elektrisk visp, og tilsette litt krydder eller salt etter ønske. Et annet enkelt bytte er syltetøyet. Hva med fikensyltetøy i stedet for jordbærsyltetøy? Det trenger ikke være komplisert!

Drikke

Topp frokostmaten med god drikke, så er du i mål. Også her gjelder bytte-metoden. Kanskje trengs det ikke mer enn å bytte ut appelsinjuicen med tranebærjuice? En rykende kopp kaffe, krydret te eller varm sjokolade er alltid suksess. Vil du prøve noe nytt, varm eplejuice i en kjele og tilsett litt kanel.

Hvor mye bør man beregne?

Det kan være vanskelig å vite hvor mye mat man skal beregne, men ender du opp med rester; vit at du kan lage fantastiske måltider med restemat. Av drikkevarer kan et tips være å beregne ca. to kopper varm drikke, samt ca. 4 dl juice til hver. Når det gjelder brød, så beregn 2-3 skiver til hver.

Kornbrød med coleslaw og kalkun.jpgDeilig restemat: Mat til overs kan lett trylles frem til de deiligste måltider. Bakerens Utvalgte med kalkun og coleslaw smaker nydelig.

Er det ingen brødrester igjen, spe på med ferskt brød, så har du en like god frokost 1. juledag når julemiddagen omsider har lagt seg.

Relevante produkter

Relevante artikler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer