Enkle ideer til den store festdagen

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Enkle ideer til den store festdagen

Søndag 14. februar er det intet mindre enn valentinsdag, morsdag og fastelavn på én og samme dag. Her får du enkle tips til hvordan du kan feire den store festdagen - med roen i behold.

Morsdag, fastelavn og valentinsdagen er alle dager som ofte kommer med store forventninger, der vi møter budskap om hva vi kan gjøre eller kjøpe for å vise kjærlighet. Å gjøre noe hyggelig for den du er glad i skal ikke bidra til mer stress, kun mer glede. Her får du fire tips som gjør det enkelt å feire alle tre merkedager, uten for mye stress.

1. Dekk til en hyggelig frokost

Det finnes knapt noe hyggeligere enn å våkne til lyden av kaffetrakteren som putrer og duften av deilig frokost som lages, enten det er morsdag, valentinsdag eller bare en helt vanlig søndag. Start dagen med å overraske den du er glad i med en deilig frokost på senga. Spesielt komplisert trenger det ikke å være, og du kommer langt med enkle løsninger.

Kjøp et ekstra godt brød, og server med favorittpålegget til den du er glad i. Vi anbefaler Bakerens Utvalgte Kornbrød, som er et av våre håndlagde brød med premium kvalitet. Topp skiven med friske urter og spirer for ekstra wow-faktor, nesten uten innsats.

Enkle ideer til den store festdagen_støtte.jpg

Server med en juice, kaffe eller te, og gjerne noe søtt ved siden av. Vi anbefaler belgiske vafler med friske bær. En rose og et hyggelig kort setter prikken over i’en.

Tips: Belgiske vafler til frokost gir en ekstra følelse av luksus. Både enkelt og veldig godt! Ferdige belgiske vafler selges i forpakninger på 1 og er tilgjengelig på KIWI, MENY, SPAR/EUROSPAR, Joker, Nærbutikken og Bunnpris.

2. Server fastelavnsboller til kaffen

Fastelavnsdag er alle bolleentusiasters store merkedag, og en dag hvor det er lov å kose seg med boller fra morgen til kvelds. Server dagens første fastelavnsbolle til frokost, eller la den være en del av en søtere brunsj sammen med en god kopp te eller kaffe. Kjøp ferdige fastelavnsboller med krem og syltetøy, eller dander dem selv med ferdigbakte hveteboller fra Bakehuset.

Enkle ideer til den store festdagen_støtte8.jpg

Tips: Ferdige fastelavnsboller med krem og syltetøy i 2pk kan du kjøpe hos KIWI, MENY, SPAR/EUROSPAR, Joker, Nærbutikken og Bunnpris.

3. Enkel tapas til middag

En romantisk middag for to er for mange en viktig del av valentinsdagen, og det er lite som slår å få servert et godt måltid av en du er glad i. Tapas kan være svært imponerende å få servert, men krever ikke nødvendigvis så mye innsats. De fleste retter kan faktisk enten kjøpes ferdig eller lages på forhånd.

Kjøttboller i tomatsaus er en rett som ofte hører tapas til, og det er også overraskende enkelt å lage. Mange butikker selger ferdig krydrede kjøttboller som du bare kan steke i pannen, før de får trekke ferdig i tomatsaus. Server med friske urter for ekstra smak. Enkelt og veldig godt.

Har du brødrester etter frokost eller fra tidligere i uken, finnes det også flere tapasretter du kan bruke dette til. Vi foreslår dette smakfulle hvitløksbrødet som kun trenger noen minutter i ovnen. Alt du trenger er brød, litt olje, hvitløk og eventuelt noen friske urter.

Hvitløksbrød2.jpg

Se oppskrift og fremgangsmåte her!

En annen tapasrett som kan lages med restebrød er disse smakfulle brødpinnene. Skjær brødet i tynne pinner, dryss litt olje, flaksalt og parmesan over, og stek de i ovnen til de blir sprø.

Lange krutonger2.jpg

Se oppskrift her!

Oliven og aioli er gode og populære tapasretter som kan kjøpes ferdig fra butikken. Det samme er en god ost, som for eksempel manchego eller parmesan. Lager du i tillegg en salat med tomater, har du plutselig et fullverdig tapasbord på 1-2-3.

Tips: Demp belysningen og tenn levende lys for en koselig og romantisk stemning.

4. Avslutt kvelden med en kake til dessert

Middagen er spist og kveldsroen har omsider senket seg. Hva med å avslutte den store dagen med en dessertkake? Bakehuset har et stort utvalg ferdige kaker som kan sette et verdig punktum for dagen. Velg for eksempel en smakfull sjokoladekake, en klassisk marsipankake eller kanskje en fyldig brownies? Valget er ditt. Vi baker spesial Et utvalg kaker er tilgjengelig i en begrenset periode til spesielle høytider og merkedager, og kan kjøpes ferdig i butikk - se utvalget.

Enkle ideer til den store festdagen_støtte9.jpg

Du kan også bestille Bakehusets kaker i butikken din hos KIWI, MENY, SPAR/EUROSPAR, Joker, Nærbutikken eller Bunnpris, eller på nett om du vil hente hos MENY, SPAR/EUROSPAR eller Joker. Les mer her.

Tips: Det er ingen krav om å at du trenger å gjøre alt dette for å vise kjærlighet. Det er tanken som teller, og når alt kommer til alt er det lite som skal til for å vise mye kjærlighet.

Relevante produkter

Relevante artikler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer