Bakehusets historie

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Bakehusets historie

Bakeryrket er et gammelt håndverk. Alle bakeriene våre er samlet under merkenavnet Bakehuset. Bak hvert bakeri i Bakehuset ligger det en familiehistorie, noe mange av navnene forteller om.

Det eldste bakeriet i Bakehuset har tradisjoner helt tilbake til 1753, da Martens bakeri i Bergen bakte sine første brød. Johan Møllhausen åpnet sitt første bakeri i Christiania i 1853. I løpet av 1900-tallet vokste Møllhausen til å bli Norges største bakeri, konditori og restaurantkjede. Martin Nordby åpnet sitt bakeri på Tøyen i Oslo 1881. Økern og Martin Nordby er i dag avdelinger av Bakehuset Møllhausen. Slik er det med alle Bakehusets bakerier rundt i landet. Alle ble i sin tid startet av stolte og dyktige bakere.

Bakehuset står bak noen av Norges mest populære brød og holder samtidig gamle bakertradisjoner i hevd. Bakermestrene arbeider også stadig med å utvikle nye brød og smaksvarianter. Her kombinerer de sin fagkunnskap og gamle baketeknikker.

Du finner både spesialiteter fra din landsdel, tradisjonsrike og nye brød fra Bakehuset der du bor. Vi baker våre brød med stolthet og begeistring!