Proteinbrød-nyhet i samarbeid med Funkygine

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Proteinbrød-nyhet i samarbeid med Funkygine

Bakehuset og Jørgine «Funkygine» Vasstrand har samarbeidet om suksessene Fiberbrød og Fiberstykker i over fire år - nå utvides samarbeidet med nyheten Funkygine Proteinbrød.

Publisert

Funkygine Proteinbrød inntar brødhyllene hos KIWI og utvalgte MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken og Bunnpris-butikker fra mandag 19. februar (unntatt Nord-Norge). Brødet er et resultat av et godt samarbeid, og ser dagens lys på bakgrunn av et ønske om å tilby et brød med høyt proteininnhold og et lavere innhold av karbohydrater.

- Et etterspurt brød for de som ønsker mer proteinrik mat og de som ønsker alternativer til animalske proteiner, sier Gry Thomsen i Bakehuset.

Funkygine Proteinbrød er et lite og grovt brød bakt i form (500 g). Brødets høye innhold av protein gjør at man ved å spise to middels tykke skiver får i seg ca. 23 gram protein.

Nyheten Funkygine Proteinbrød passer i utgangspunktet for alle, men treffer kanskje bredest i gruppen unge voksne og voksne som ønsker mer proteiner i kosten.

Samarbeid i særklasse

At samarbeidet mellom Bakehuset og Jørgine har vært en suksesshistorie, er det liten tvil om. Funkygine Fiberbrød har blant annet siden lanseringen i september 2019 solgt over 11 millioner.

- Suksessen ligger i produkter som er utviklet sammen, og som forbrukerne både synes er gode og som er bra næringsmessig. Ved å lansere disse Funkygine Fiber-produktene har vi bidratt til at norske forbrukere har spist mer grove brød enn tidligere. Jeg er veldig stolt av det vi har klart å få til sammen, sier Gry.

Jørgine trekker frem et tett og godt samarbeidet som et av suksesskriteriene for to vellykkede lanseringer så langt.

- Det er utrolig kult at vi er en posisjon hvor vi kan utvide med enda et produkt. Jeg håper og tror at mange vil falle for Proteinbrødet. Det er smakfullt, næringsrikt og perfekt for de som ønsker litt ekstra proteiner gjennom brødmaten. Jeg gleder meg enormt til produktet er i brødhylla, sier hun.

Fakta om Funkygine Proteinbrød

Funkygine Proteinbrød er et lite og grovt brød med et høyt innhold av proteiner. Det er bakt med solsikkekjerner og linfrø, og en høy andel av gresskarkjernemel. Gresskarkjernemelet er kilde til brødets proteininnhold og gir en karakteristisk rund og nøtteaktig smak, og gir farge til brødets krumme. Funkygine Proteinbrød har en grovhet på 100%

  • Formstekt
  • Bakt med solsikkekjerner og linfrø og en høy andel av gresskarkjernemel (60% protein)
  • 23,7g protein pr 100g/42 E%
  • 13,2 g Karbohydrater pr 100g
  • Et brød med høyt proteininnhold og lavt innhold av karbohydrater
  • Etterspurt brød for de som ønsker mer proteinrik mat og de som ønsker alternativer til animalske proteiner

I forkant av lanseringen har Jørgine blant annet vært med i bakeriet på Økern og prøvebakt.

Relevante produkter