Grovhetsskalaen

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Grovhetsskalaen

Publisert

Grovhetsskalen er laget for å gjøre det lettere for deg å vite hvor grovt brødet er. Det kan være vanskelig å se på grunn av fargen til noen av ingrediensene. Lyse brød kan være bakt med mye sammalt mel, og mørke brød bare med siktet mel.

For å kunne kalles grovbrød må over halvparten av melet i brødet være sammalt mel, hele korn eller kli. Kli har omregningsfaktor for å tilsvare sammalt mel. Brødskalaen forteller deg derfor hvor mange prosent hele korn, sammalt mel og kli det er i brødet. Ekstra grovt brød gir to til tre ganger så mye kostfiber som fint brød. Alle våre brød er merket med Grovhetsskalen.

Grovhetsskalaen er utarbeidet av Næringsmiddelbedriftenes Landsforening i samarbeid med Baker- og Konditorbransjens Landsforening, Forbrukerrådet, Mattilsynet og Sosial- og helsedirektoratet.

Les mer her: http://www.matportalen.no

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer