Vil bidra til bedre folkehelse

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Vil bidra til bedre folkehelse

Grove og ekstra grove brød er sentrale byggesteiner i et sunt, norsk kosthold. Bakehuset signerte i dag en avtale med Helse- og Omsorgsdepartementet som skal bidra til å øke befolkningens inntak av sunn mat.

«Felles løft for et sunnere kosthold»: Bakehusets Øystein Halvorsen sammen med statssekretær Frode Hestnes like etter signering.

Signeringen fant sted i Helsedirektorats lokaler i Oslo og hvor statssekretær Frode Hestnes og flere aktører fra matvareindustrien og handelen var til stede. Helt i front: Bakehusets Øystein Halvorsen.

Avtalen «Felles løft for et sunnere kosthold» etablerer en gjensidig forpliktelse og samler helsemyndighetene, matvareindustrien og handelen om å nå konkrete målsetninger for en bedret folkehelse. Innen 2021 skal befolkningen spise 20 prosent mer grove kornprodukter, frukt/bær, grønnsaker og sjømat.

– Som den største bakeriaktøren i Norge er det naturlig for oss å være en bidragsyter som er i front i dette arbeidet, sier administrerende direktør Øystein Halvorsen.

Andelen grove og ekstra grove brød har økt med over 60 prosent fra 2012.

Økt satsing på informasjon og produktutvikling er noen av tiltakene som skal bidra til at folk spiser mer av sunnere matvarer. Bakehusets arbeid er allerede godt i gang.

Andelen grove og ekstra grove brød har økt med over 60 prosent fra 2012, og to av tre brød i sortimentet er nå grove eller ekstra grove.

– Vi vil øke andelen av grove brød og andre bakervarer ytterligere i tiden fremover. Vi har også lagt ned mye arbeid i forhold til reduksjon av salt i produktene våre, et fokus som fortsetter parallelt med at vi tar i bruk vegetabilske oljer der dette kan erstatte mettet fett, sier Halvorsen.