Bakeren vår er klar for OL

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Bakeren vår er klar for OL

Full kontroll på næringsrike og grove brød! Men bakermester Amund Skrutvold i Bakehuset tar mer enn gjerne imot kaketips fra kollega og konditorcoach Vibeke Løseth.

Publisert

De Olympiske vinterleker i PyeongChang nærmer seg med stormskritt. Som en del av støtteapparatet til den norske OL-troppen er Amund med som eneste baker, for å forsyne utøvere med ferske brød og bakervarer i de tre ukene lekene varer. Grove brød i de aller fleste varianter er godt innarbeidet i nevene til en bakermester med snart 30-års erfaring, men så var det disse kakene. Det er helt greit med noen tips fra en dreven konditorkollega. Hver gang Norge tar medalje, skal Bakehuset servere kake. Medaljekake.

- Jeg har fått god hjelp av Vibeke, men for å være helt ærlig satte vi av litt ekstra tid for å jobbe med pyntingen og skriften på kakene, smiler Skrutvold.

Trivselsfaktor vesentlig

Bakehuset har til daglig en leverandøravtale med Olympiatoppen, og naturligvis gjelder denne også under Vinter-OL 2018. Baking av gode og grove brød vil være en sentral del av Skrutvolds arbeidshverdag under lekene og han har forberedt seg på å bake etter mange ulike behov og ønsker. Også annen bakst enn brød er han åpen for.

- Om det er ønske om skolebrød eller skillingsboller, er det klart jeg setter en deig eller to. Trivselsfaktor er helt vesentlig.  

Og dersom Norges målsetting på 30 medaljer blir en realitet? Ja, da blir det i tillegg kakekos på utøverne. Og mye kakepynting og skriving på bakeren.  

Amund øver på kaketekst

- Jeg håper jo selvsagt at Norge tar mange medaljer, selv om det betyr at jeg må pynte og skrive på en drøss med kaker. Da kan jeg i hvert fall si at dette er noe jeg kan i ettertid. Heia Norge, sier Skrutvold.

Vinter-OL 2018 er de 23. olympiske vinterleker og arrangeres mellom 9. og 25. februar 2018 i Sør-Korea. Det er andre gang bakermester Amund Skrutvold er med den norske OL-troppen til de Olympiske vinterleker for å bake. Under OL i Vancouver i 2010 var han også med.

Relevante artikler