VIBEKE LAGER «DRONNINGKAKEN»

Gå til hovedinnhold Gå til meny

VIBEKE LAGER «DRONNINGKAKEN»

Bakehusets egen Vibeke Løseth lager kaken til selveste H.M. Dronning Sonja på 80-års dagen hennes 4. juli.

Profilbilde av Bakehusets Vibeke Løseth

-Det er ikke hvert år man blir invitert på Slottet! Jeg er stolt av å få være med på dette, skikkelig moro, sier konditoren som til daglig jobber som produktutvikler i Bakehuset.

Det er det norske Baker- og Konditorlandslaget som har fått det ærefulle oppdraget å lage kaken som skal markere det royale jubileet. Som coach på konditorlandslaget og vinner av Nordens beste iskake på Nordic Bakery and Pastry Cup 2016, var Vibeke et naturlig valg i arbeidet med jubileumskaken.

Vibeke Løseth fra Bakehuset gjør klar dronningens kake

Gleder seg til å servere kake til H.M. Dronning Sonja – Bakehusets Vibeke Løseth.

Røper ikke utseende

Sammen med norgesmester i konditori, Tonje Holtungen, har Vibeke lagt ned mye arbeid med «Dronningkaken» når det gjelder både smak og utseende.

-Jeg kan røpe at vi har tenkt sesong og lette, lyse smaker når vi har komponert den. Det har også vært viktig for oss å benytte lokale råvarer, og i kaken bruker vi blant annet jordbær fra Lier, hylleblomst fra Telemark og basilikum fra Eiker. Hvordan kaken ser ut er en godt bevart hemmelighet – helt til den serveres i morgen, konstaterer Vibeke blidt.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer