Verdens brøddag

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Verdens brøddag

16. oktober er Verdens brøddag. Brød har en viktig plass i alle måltider, det er næringsrikt, velduftende og godt – men visste du at det er noe av det mest klimavennlige du kan spise?

Kornproduksjon har nemlig svært lave utslipp av klimagasser, i norsk landbruk er korn vinneren. Kornvarer inneholder høy energitetthet sammenlignet med andre matvarer. Brød gir med andre ord mye og god matenergi per kilo matvare, samtidig som brød gir mulighet til å mette mange. Tenker du grønt og miljøvennlig bør du derfor spise brød. Brød=Klimasmart mat!

Spis grovt!

Brød har en viktig plass i alle måltider, fra frokosten til kveldsmaten. Det er viktig for en hel verden – ikke minst er det er viktig for oss nordmenn. Derfor markerer vi hvert år Verdens Brøddag her til lands.

Grove brød er som kjent også godt for helsen, og myndighetenes kostholdsråd anbefaler at du spiser mer grove brød- og kornprodukter. Grovt brød gir deg viktige næringsstoffer og er en viktig kilde for kostfiber. Jo grovere brød, jo mer kostfiber, mineraler og vitaminer får du i deg.

Brød er en viktig del av norske tradisjoner landet rundt, selvfølgelig spiser vi brød på Verdens brøddag!

Bilde av brødskive med fiskekaker

Brødmat er blant de vanligste middagsrettene her til lands – se tipsene – god middag!

Bilde av tomatsuppe
Nesten all mat blir bedre med godt brød – bli inspirert.

Relevante artikler