Bygg

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Bygg

Bygg inneholder mange mineraler og antioksidanter, men har mindre fett enn de andre kornsortene. Derfor virker bygg litt tørrere både i smak og konsistens. Bygg gir en kraftig og karakteristisk brødsmak.

Publisert

Bygg har vært en grunnstein i norsk husmannskost i århundrer. Det vanligste var å lage grøt av kornet. Proteinene i bygg mangler bakeevne, slik at bygg må blandes med hvete når det skal brukes i brød.

Bygg har vært dyrket nesten like lenge som hvete og stammer fra de samme områdene. Bygg skiller seg fra andre kornarter ved at den kan dyrkes der det er kaldt og der sommeren er kort. Bygg blir modent etter tre-fire måneder og har vært dyrket fra høyslettene i Tibet og helt opp mot Polarsirkelen her i Norden.

Byggmel inneholder 12 prosent kostfiber. Fiber binder vann, slik at byggbrød holder seg saftige i lang tid.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer