Fakta om korn

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Fakta om korn

Korn er ikke bare vår beste enkeltkilde til kostfiber – det er også vår viktigste kilde til vitaminer og mineraler.

Publisert

Uansett kornslag er det fullkornsmelet som inneholder mest næringsstoffer. Kostfiber fra alle kornprodukter virker forebyggende på hjerte- og karsykdommer. 

Vitaminer, mineraler, essensielle fettsyrer og andre biologiske aktive stoffer finnes i de to ytterste lagene av kornet, dvs. i kliet. Disse delene fjernes ved sikting til hvitt mel, dermed fjernes også mye av de sunne innholdsstoffene. Helkorn, gryn og sammalt mel inneholder derfor mer av disse stoffene enn hvitt mel. Produkter med helkorn smaker mer, holder seg ferskt lenger og metter bedre enn fint bakverk.

Relevante artikler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer