Tipsene som gir deg en bedre start på dagen

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Tipsene som gir deg en bedre start på dagen

Rekker du aldri frokost? Følg disse fem rådene for å få en bedre start på dagen.

Mange nedprioriterer frokosten for å rekke andre ting eller sove litt lenger. Men natten varer mange timer, og når du våkner trenger derfor kroppen din påfyll etter lang tid uten næring. Det er også mye som tyder på at de med gode frokostvaner spiser jevnere og sunnere gjennom hele dagen.

Vi har samlet noen tips for deg med kronisk dårlig tid om morgenen som kan gjøre at du bedre holder konsentrasjonen på jobb, og at magen din kanskje ikke rumler like høyt i det møtet du har like før lunsj.

Les mer: Tre gode grunner til å spise brød til frokost

Tips 1: Gjør det enkelt! Frokosten din trenger ikke å være et Instagramvennlig kunstverk. To grove brødskiver med sunt og godt pålegg er noe av det raskeste du kan lage og en super start på dagen. Om du har ti sekunder ekstra til å legge på en agurk- eller paprikabit, er det helt supert.

Tips 2: Skjær opp brødet i butikkens brødskjæremaskin. Du sparer noen sekunder, men om du er en som opererer med små marginer, kan dette være tipset som gjør at du akkurat rekker bussen om morgenen. Alle monner drar!

Tips 3: Spis på vei til jobb eller skole. Lag en frokostmatpakke kvelden før, legg den i kjøleskapet og spis den på veien til eller når du har kommet frem. Dette er også helt perfekt for deg som ikke har matlyst like etter du har stått opp.

Tips 4: For dere som spiser frokosten sammen rundt bordet: Oppbevar alt pålegget på et eget fat i kjøleskapet. Slik går rydding inn og ut av kjøleskapet mye fortere! Du kan også dekke bordet før du legger deg om kvelden, så alt du trenger å gjøre er å ta ut påleggsfatet av kjøleskapet og skjære så mange brødskiver dere trenger.

Tips 5: Planlegg! Bestem deg for hva du skal spise på forhånd, så nøler du ikke når det står om minuttene og sekundene. Kjøp inn det beste brødet du vet om og ditt favorittpålegg, så er du sikker på at frokosten blir god i tillegg.

Les mer: Fem perfekte frokostskiver

Relevante artikler