Den beste måten å varme opp pølsebrød og burgerbrød

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Den beste måten å varme opp pølsebrød og burgerbrød

Riktig oppvarming av ferdigstekte pølse- og burgerbrød er viktig for å holde brødene saftige helt frem til servering. Med disse enkle tipsene unngår du at brødene tørker ut - og lager de beste måltidene.

Med våren som blomstrer utenfor døren er det mange som har børstet støv av grillen, og butikkene har begynt å bugne av grillmat. Med ferdigstekte burger- og pølsebrød i handlekurven er veien til et skikkelig smakfullt grillmåltid både kortere og enklere.

Bakehuset pbhb_kompr.jpg

Bakehuset har et rikt utvalg pølse- og burgerbrød som egner seg til både hverdag og fest. Brødene bør varmes opp for best resultat, men for å unngå at de blir tørre under oppvarming er det noen enkle råd du må følge.

– Det er viktig å huske på at disse brødene allerede er stekt, og at de kun behøver å varmes opp til de er lune. Blir de stående for lenge i varmen eller på benken før servering, tørker de ut.

Den beste måten å varme opp pølsebrød og hamburgerbrød.JPG

Det forteller bakermester og produktutviklingssjef Amund Skrutvold i Bakehuset. Her gir han sine beste tips til oppvarming av pølse- og burgerbrød:

1. Vent til rett før servering

Både pølsebrød og burgerbrød trenger svært kort tid til oppvarming fordi de allerede er ferdigstekt. Vent derfor til rett før servering, når pølsene og burgerne er klare, før du begynner å varme opp brødene. 

Dobbel bacon cheeseburger.jpg

Er dette din favorittburger? Se hvordan du lager en dobbel bacon cheeseburger.

2. Bruk kort tid til oppvarming

Brødene skal bli lune og ikke for varme. Dette betyr at de skal varmes opp i kort tid før de er klare for servering. Her er en veiledning til oppvarming i stekepanne, stekeovn og på grill:

Stekepanne: 

Varm opp stekepannen til høy varme uten noe fett. Legg brødene på pannen. Burgerbrødene deles i to og legges med snittflaten ned. Stek brødene i 30-60 sekunder, eller til de er lune.

Stekeovn:  

Varm opp ovnen til 200 grader. Sett brødene inn i ovnen og la de stå der i 2-3 minutter, eller til de er lune. 

Grill: 

Legg brødene på en rist på indirekte varme. Burgerbrødene deles opp og legges med snittflaten ned. Grill brødene i 30-60 sekunder. 

3. Server med en gang

Ikke la brødene vente i varmen eller på bordet før servering - da tørker de ut. Server de lune brødene med en gang. 

Den beste måten å varme opp pølsebrød og burgerbrød2.jpg

Relevante produkter

Relevante artikler