Slik blir årets første grilldag en suksess
Andre lørdag i mai er årets første offisielle grilldag. Med disse enkle grepene gjør du årets første grilldag til en suksess!
![](/globalassets/bilder/tema-og-inspirasjon/merkedager/slik-blir-arets-forste-grilldag-en-suksess/slik-blir-arets-forste-grilldag-en-suksess_hovedbilde.jpg?width=1280&quality=70)
Er det en ting vi nordmenn har sett frem til hele vinteren igjennom, så er det å komme oss ut, finne fram grillen og lage herlig enkle måltider utendørs. Et sosial setting som fungerer bra til både hverdags og til fest – og som passer like bra med få eller mange rundt middagsbordet.
Selv om det er herlig enkelt å grille – her er tipsene til en vellykket oppstart på årets grillsesong:
Klargjør grillen
Det er flere måneder siden grillen ble brukt, og kanskje har den til og med stått utendørs hele vintersesongen. Den trenger en vask; en liten finpuss for å få bort gamle matrester, smuss og støv. Har du en grillbørste, er dette en enkel måte å gå over grillristen på.
Husk at en varm grillrist er enklere å rengjøre enn en kald! Dermed får du også testet beholdningen av gass og om varmen og grillen fungerer slik den skal til selve måltidet. Det er spesielt kjedelig å gå tom for gass til årets første grillmåltid!
Sist men ikke minst; grillredskapene – hvor la du dem da du ryddet ned i fjor – og er de skikkelig rengjort?
Tenk igjennom måltidet dagen i forveien
En av grunnene til at grilling er så populært, er at det krever minimalt med planlegging. Men det kan imidlertid være lurt å tenke igjennom om du har tilbehør og lignende til årets første grillmåltid.
Har du det du ønsker av dip og sauser, for eksempel? Ta en liten «grillhandel» og sørg for å ha et lite utvalg av marinader og grillkrydder i skapet før du starter opp. Ikke glem pølse- og burgerbrødene!
Se utvalget: Bakehuset har noe for enhver smak i sitt pølse- og burgerbrødsortiment
Og du; kanskje du har noe god grillmat liggende i fryseren som det er på tide å få spist opp?
Topp grillmaten, lag de beste grillmåltidene - vi gir deg oppskriftstipsene!
Tilpass etter været
Skarp vårluft og luevær, eller sol fra skyblå himmel og varmegrader i lufta. Værmessig kan mai by på både det ene og det andre. Er været på din side er det selvfølgelig deilig å spise ute, men finn fram pleddene og putene så alle kan nyte grillmaten uten å bli kalde.
Har du ikke den luneste uteplassen, er det heller ingen skam nyte årets første grillmåltid innendørs. Det er uansett deilig å slippe all matlukten inne – og blir fort en like hyggelig matopplevelse.
Les også: Den beste måten å varme opp pølsebrød og burgerbrød
God grillings!