Slik blir årets første grilldag en suksess

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Slik blir årets første grilldag en suksess

Andre lørdag i mai er årets første offisielle grilldag. Med disse enkle grepene gjør du årets første grilldag til en suksess!

Er det en ting vi nordmenn har sett frem til hele vinteren igjennom, så er det å komme oss ut, finne fram grillen og lage herlig enkle måltider utendørs. Et sosial setting som fungerer bra til både hverdags og til fest – og som passer like bra med få eller mange rundt middagsbordet.

Selv om det er herlig enkelt å grille – her er tipsene til en vellykket oppstart på årets grillsesong:

Klargjør grillen

Det er flere måneder siden grillen ble brukt, og kanskje har den til og med stått utendørs hele vintersesongen. Den trenger en vask; en liten finpuss for å få bort gamle matrester, smuss og støv. Har du en grillbørste, er dette en enkel måte å gå over grillristen på.

Husk at en varm grillrist er enklere å rengjøre enn en kald! Dermed får du også testet beholdningen av gass og om varmen og grillen fungerer slik den skal til selve måltidet. Det er spesielt kjedelig å gå tom for gass til årets første grillmåltid!

Slik blir årets første grilldag en suksess_redskap.jpg

Sist men ikke minst; grillredskapene – hvor la du dem da du ryddet ned i fjor – og er de skikkelig rengjort?

Tenk igjennom måltidet dagen i forveien

En av grunnene til at grilling er så populært, er at det krever minimalt med planlegging. Men det kan imidlertid være lurt å tenke igjennom om du har tilbehør og lignende til årets første grillmåltid.

Har du det du ønsker av dip og sauser, for eksempel? Ta en liten «grillhandel» og sørg for å ha et lite utvalg av marinader og grillkrydder i skapet før du starter opp. Ikke glem pølse- og burgerbrødene!

Se utvalget: Bakehuset har noe for enhver smak i sitt pølse- og burgerbrødsortiment

Slik blir årets første grilldag en suksess_tilbehør.jpg

Og du; kanskje du har noe god grillmat liggende i fryseren som det er på tide å få spist opp?

Topp grillmaten, lag de beste grillmåltidene - vi gir deg oppskriftstipsene!

Tilpass etter været

Skarp vårluft og luevær, eller sol fra skyblå himmel og varmegrader i lufta. Værmessig kan mai by på både det ene og det andre. Er været på din side er det selvfølgelig deilig å spise ute, men finn fram pleddene og putene så alle kan nyte grillmaten uten å bli kalde.

Har du ikke den luneste uteplassen, er det heller ingen skam nyte årets første grillmåltid innendørs. Det er uansett deilig å slippe all matlukten inne – og blir fort en like hyggelig matopplevelse.

Les også: Den beste måten å varme opp pølsebrød og burgerbrød

Slik blir årets første grilldag_brioche.JPG

God grillings!

Relevante produkter

Relevante artikler