Stor brødtest: 6’er på terningen til Våre Groveste Grovbrød og Funkygine Fiberbrød

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Stor brødtest: 6’er på terningen til Våre Groveste Grovbrød og Funkygine Fiberbrød

Hvilke brød er egentlig de sunneste? Ifølge ernæringseksperter som har vurdert et utvalg brød fra flere av de største dagligvarekjedene er dommen klar: Våre Groveste Grovbrød og Funkygine Fiberbrød.

Publisert

Best i test: Nan Furu-Bolstad, produktgruppesjef for brød i Bakehuset er strålende fornøyd.

Ernæringsekspertene har vurdert 15 utvalgte brød kjøpt inn fra KIWI, Rema og Coop, hvor de har jobbet ut fra testkriterier som fiber- og fullkorninnhold, og hvor grove brødene er, skriver Bergens Tidende. De eneste brødene som fikk en 6’er på terningen er Våre Groveste Grovbrød og Funkygine Fiberbrød hos KIWI.

Ekspertene så også på hvor mye proteiner, sukker, salt og mettet fett brødene inneholdt og har gjort en vurdering pr. 100 gram.

– Vi har vært spesielt opptatt av hvor mye fiber brødene har, hvor grove de er basert på andel fullkorn, og om de inneholder hele korn, sier Ingrid Revheim, Klinisk ernæringsfysiolog og stipendiat i ernæring ved UiB til avisen.

Det var store forskjeller i fiber- og fullkornsinnholdet i brødene som ble testet. Det var også en del forskjeller på protein- og frøinnholdet.

– Brød har fått et ufortjent dårlig rykte. Velger man rett, er det en veldig god og enkel kilde til mange gode næringsstoffer. Det er jo også en av våre hovedkilder til karbohydrater, fiber, protein, jern og flere ulike typer B-vitamin, uttaler Revheim i artikkelen til Bergens Tidende.

Slik vurderte ernæringsekspertene Våre Groveste Grovbrød fra KIWI

Stor brødte_6er på terningen til Våre Groveste Grovbrød og Funkygine Fiberbrød_stotte1_kompr.jpg

Terningkast 6: Skiller seg ut på innhold av fiber (8,5 g/100 g) og proteiner (12,5 g/100 g). Eneste brød i testen med 100 prosent fullkorn. Har også hele korn og lite sukker. Et brød som vil mette godt.

Slik vurderte ernæringsekspertene Funkygine Fiberbrød fra KIWI

Stor brødte_6er på terningen til Våre Groveste Grovbrød og Funkygine Fiberbrød_stotte.jpg

Terningkast 6: Vi anbefales å spise 25–35 gram fiber pr. dag. Dette er brødet i testen med mest fiber, 10,1 gram pr. 100 gram). Det er også det brødet med mest proteiner (12,6 g/100 g). Mye fullkorn, men har ikke hele korn. Brødet med mest sukker i testen, men likevel ikke mer enn 3,2 gram pr. 100 gram.

- Vi har lagt ned mye arbeid i å utvikle et sortiment hvor fiber og fullkorn og sunnere produkter er viktige målsetninger. Brødserien Våre Groveste er et resultat av dette, det samme er utviklingen av Funkygine Fiberbrød sammen med Jørgine Massa Vasstrand. Det er gøy at vi kommer så godt ut av det i en viktig test av brødene i norsk dagligvare, sier Nan Furu-Bolstad, produktgruppesjef for brød i Bakehuset.

Begge testvinnerne fås kjøpt hos KIWI, MENY, SPAR, Joker, Nærbutikken og Bunnpris.  

- Det er stas overfor butikkene vi baker for, men selvsagt også overfor alle som handler brød. Brød er en viktig del av norsk kosthold og hverdagen for mange nordmenn, sier Furu-Bolstad.

Relevante produkter

Relevante artikler