Hva bør du legge i barnas matpakke?

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Hva bør du legge i barnas matpakke?

Helsedirektoratet har flere gode råd rettet mot barneforeldre. Et av de mest matnyttige handler om barns inntak av grove kornprodukter.

Skolematen er en vesentlig del av de fleste skoleelevers daglige inntak av mat. Derfor er helsemyndighetene gjennom kostrådene opptatt av at du som forelder skal velge grove kornprodukter som basis i barnas matpakker. Dette fordi grove kornprodukter inneholder mye fiber, vitaminer og mineraler som er viktige for unge kropper.

Konsentrasjon og prestasjon

– For at barna skal klare seg best mulig gjennom skoledagen, trenger de riktig påfyll. Å spise regelmessig i løpet av dagen er viktig både for konsentrasjon, prestasjon og humør, forklarer Aina Lien, fagsjef sunnhet og ernæring i NorgesGruppen.

Når det er en stund siden du har spist, kan det være vanskelig å konsentrere seg. Det er et signal om at hjernen trenger påfyll av både mat og drikke. 

Grovbrød i matpakken1_kompr.jpg

Lang metthetsfølelse

Det er ikke bare hvor ofte du spiser som påvirker blodsukkeret, men også hva du spiser. Sukkerholdig mat og drikke, som kjeks og brus gir deg rask energi. Ulempen er at du raskt kommer tilbake på det samme energinivået som før du spiste.

– Et måltid med grove kornprodukter, variert pålegg og gjerne et glass melk holder oss mette lengre og gir kroppen den næringen den trenger for å holde ut en lang skoledag, ifølge Lien.

Grovbrød i matpakken2_kompr.jpg

Gode vaner som varer

Ved å legge grovbrød i matboksene til barna, får også barna i seg karbohydrater, noe som passer som hånd i hanske til aktive barn. Du bidrar i tillegg til å legge grunnlaget for gode vaner som barna dine vil ha glede av livet ut. 

Grov eggeskive.jpg

 

Relevante produkter

Relevante artikler