Marokkansk gryte og gourmetloff

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Marokkansk gryte og gourmetloff

over 20 min

Lunsj, Middag

Smakfull gryte som passer om du serverer en, to eller ti!

Ingredienser

  • 1 kinesisk hvitløk
  • 40 g revet ingefær
  • 600-700 g gresskar
  • 7 dl vann
  • 2 grønnsaksbuljongterninger
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 1/2 ts kardemomme
  • 3 dl fløte
  • 3 ss tomatpuré
  • 8-10 tørkede aprikoser
  • 1 granateple
  • Bladpersille
  • 600 g grytekjøtt av lam
  • Bakerens Utvalgte Gourmetloff

Slik gjør du

  1. Brun lammekjøttet i litt smør i en tykkbunnet kjele til det får stekeskorpe og ta det ut av gryten.
  2. Grovhakk hvitløk og riv ingefær. I samme kjele som du stekte kjøttet, steker du hvitløk og ingefær i olje til du kjenner aromaene.
  3. Skrell gresskaret, og fjern kjernen. Del opp i terninger og ha i kjelen sammen med vann og buljongterningene. Kok gresskaret mørt.
  4. Tilsett fløte, krydder og tomatpuré og kjør blandingen jevn med en stavmikser.
  5. Hakk tørket aprikos i terninger og ha dette i gryten. Ha så i lammekjøttet og la gryta putre i 20 minutter til.
  6. Topp med finhakket bladpersille og granateplekjerner. Server med gode skiver Gourmetloff.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?