Kornbrød med kremost - tomatsuppe med krutonger

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Kornbrød med kremost - tomatsuppe med krutonger

over 20 min

Frokost, Lunsj, Middag

Ferskt brød er utrolig godt, men har du tenkt på at gårsdagens brød kan bli like godt? Våre Groveste Kornbrød smaker utsøkt med myk kremost og søte tomater,- gårsdagens brød blir for eksempel til hjemmelagde krutonger til tomatsuppen.

Ingredienser

Kornbrød me myk kremost og søte tomater

Hjemmelagde krutonger

  • 4 skiver Våre groveste Kornbrød
  • 2 ss olivenolje
  • Et par klyper salt
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 ss persille, finhakket

Tomatsuppe

  • 1 stk løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 500 g tomat, gode, modne plomme- eller klasetomater
  • 1 boks knuste tomater
  • 5 dl kyllingkraft, eller grønnsaksbuljong
  • 2 ts sukker
  • 1 klype tørket chili, knust
  • Salt
  • Kvernet pepper
  • Basilikum
  • Parmesan
  • En skvett melk, fløte eller crème fraîche

 

Slik gjør du

Kornbrød me myk kremost og søte tomater

  1. Skjær gode skiver brød. Del cherrytomater i to.
  2. Smør skivene med kremost.
  3. Topp med søte cherrytomater og friske urter.

Kornbrød_kremost tomat_Bruk opp hele brødet.jpg

Hjemmelagde krutonger

  1. Sett oven på 200°C varmluft. Skjær brødet i terninger.
  2. Bland sammen olje, salt, hvitløk og urter i en bolle.
  3. Vend brødet i blandingen og spre terningene utover et stekebrett med bakepapir.
  4. Stek terningene i 10 minutter. Vend krutongene et par ganger underveis til de er gylne og fine.

Kornbrød_krutonger_Bruk opp hele brødet.jpg

Tomatsuppe

  1. Rens og hakk løk og hvitløk. 
  2. Skyll tomatene. Del tomatene i to, fjern stilkfestet og eventuelle harde kjerner. Grovhakk tomatene.
  3. Varm en skvett olivenolje i en romslig kasserolle. Fres løk og hvitløk over middels varme til løken blir blank og myk uten å få farge. 
  4. Tilsett tomatpuré og rør godt. Ha i hakkede tomater og knuste tomater fra boks, kraft eller buljong, sukker, chili, en god klype salt og litt kvernet pepper. Har du noen basilikumstilker, kan du legge i dem også.
  5. Rør alt godt sammen og kok opp. La suppen småkoke i 20-25 minutter, med lokket halvveis på. 
  6. Hvis ønskelig kan du kjøre suppen raskt med en stavmikser, men pass på at det er litt biter igjen. Den skal være litt «chunky». Juster smaken med salt og pepper og litt sukker hvis nødvendig.
  7. Rør inn en skvett med melk, fløte eller crème fraîche hvis du ønsker det. 
  8. Dryss over godt med basilikum og revet parmesan før servering. Avslutt med noen dråper olivenolje og litt ekstra kvernet sort pepper.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler