Rekesmørbrød med avokado - brødpinner

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Rekesmørbrød med avokado - brødpinner

over 20 min

Frokost, Lunsj, Middag, Dessert

Ferskt brød er utrolig godt, men har du tenkt på at gårsdagens brød kan bli like godt?  Skåret Våre groveste Havrebrød med reker, avokado og dill er en fest,- gårsdagens brød blir for eksempel til brødpinner som er utsøkt tilbehør til suppen.

Ingredienser

Rekesmørbrød med avokado

Brødpinner

Hjemmelaget fiskesuppe (4 pers)

  • 6 dl fiskebuljong 
  • 2 gulrot
  • 1 persillerot
  • 2 dl melk
  • 2 ss hvetemel
  • 200 g laks eller annen rød fisk
  • 200 g torskefilet eller annen hvit fisk
  • 150 g rensede reker
  • 1 dl kremfløte
  • Salt og pepper
  • Dill til pynt

Slik gjør du

Rekesmørbrød med avokado

  1. Skjær gode skiver brød.
  2. Rens rekene.
  3. Del avokado i to, fjern stenen og mos lett med en gaffel.
  4. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron.
  5. Fordel avokadomos på skivene, topp med reker og dill.

Skåret havrebrød_rekesmørbrød.jpg

Brødpinner

  1. Skjær brødet i lange strimler.
  2. Dryss over olivenolje, maldonsalt og revet parmesan.
  3. Stek i ca. 10 minutter på 160°C til osten er smeltet og brødet er sprøtt.

Skåret havrebrød_brødpinner suppe.jpg

Hjemmelaget fiskesuppe

  1. Kok opp fiskebuljongen i en gryte. Skjær gulrøtter og persillerot i fine terninger og ha i gryten. La alt koke i 3-4 minutter.
  2. Bland melk og hvetemel i et glass med skrulokk, og rist godt. Hell blandingen i fiskebuljongen mens du visper. 
  3. La suppen småkoke i ca. 5 minutter.
  4. Skjær fisken i terninger.
  5. Senk temperaturen på suppen og legg i fiskebiter og vårløk i tynne ringer. La suppa trekke i ca. 5 minutter. 
  6. Rør inn fløten og smak til med salt og pepper. Topp med rensede reker og en dillkvast.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler