Pepperkakekaramell

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Pepperkakekaramell

over 20 min

Bursdag, Jul

Ingredienser

Oppskriften er laget med vår ferdige «Jeg elsker deig» pepperkakedeig som du finner i MENY-butikken din.

Dette trenger du til ca.25 stk

Ingredienser til karameller:
100 g smør
2 dl kremfløte
100 g sukker
1 dl sirup, lys
1 ts vaniljesukker

Slik gjør du

For karamellene:

  1. Ha alle ingrediensene i en kjele, kok opp. Alt skal koke under omrøring i ca 10-15 minutter. Koketiden avhenger av koketopp og type kjele.Her gjelder det å ha god tålmodighet.
  2. Når massen begynner å tykne og får en lysbrun farge, er den straks ferdig. Rør hele tiden. Karamellen er klar når den er seig og lysebrun.
  3. Nå kan du velge å ha den rett på bakepapir og settes inn i kjøleskapet, slik at den blir hard. Eller på bakepapir og la den stå i romtemperatur, slik at den blir smøraktig.

For pepperkakekaramell:

  1. Legg deigen i kjøleskapet i ca. 30 minutter før du skal bruke den, da blir den
    enklere å kjevle ut.

    Form pepperkakedeig til kuler, lag så ett lite hull. 
  2. Hullet fyller du med karamell. 
  3. Pass på å lukke pepperkakekulen ordentlig, slik at karamellen ikke flyter ut. 
  4. Stek de fylte pepperkakekulene på 160 grader i 9 min. 
  5. Tips; er det karamell til overs, pakk dem inn i papir. Her kan også cellofan brukes! 
    For en god karamell er det vanskelig å takke nei til.

    Vel bekomme! 

Du er kanskje interessert i disse også?