Fem fabelaktige kaker til festmåneden mai

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Fem fabelaktige kaker til festmåneden mai

Mai er en travel måned. Vi tar oss gjerne av kakene – så får du mer tid til å gjøre alt det andre du har lyst til. Her er vår konditor Vibekes beste kaketips til festen.

Vi er bare så vidt ferdig med påsken, så kommer 17. mai, konfirmasjonssesong, bursdager, avslutninger på fritidsaktiviteter og familiebesøk på røde dager. Det er mye som skal gå opp på kort tid i mai med brorparten av årets markeringer samlet innenfor 31 dager.

Vi vet at du har det travelt, og at det finnes noen ting du har mer lyst til å gjøre enn andre. Heldigvis elsker vi å bake! Og vi gjør det gjerne for deg, så du får mer tid til overs. Vi spurte Bakehuset-konditor og baker Vibeke Løseth om hennes fem beste tips til festkaker du kan imponere med.

5485_vaniljedrom_20_bit_beskjært.jpg

Vaniljedrøm med skogsbær

En friskere 17. mai-kake er vanskelig å finne! Denne passer alle anledninger, men har også de røde, hvite og blå fargene vi forbinder litt ekstra med nasjonaldagen vår. Du får en deilig mandelbunn, et ekstra lag glutenfri sukkerbunn og en god porsjon vaniljekrem mellom. På toppen? Friske skogsbær og et tynt gelélag.

- Dette er en av mine absolutte favoritter. Kombinasjonen av bær, krem og chrunchy mandelbunn gjør det til en enkel kake som de aller fleste liker. Og best av alt; friskheten gjør at du orker å spise mye, sier Vibeke.

marsipan.jpg

Marsipankake

Her kan du leke deg som kakekomponist! Sett sammen med de ingrediensene du selv liker best – fra type bunn, fyll, syltetøy og farge på marsipanen. Hva med å legge på en tekst og et bilde av konfirmanten? Eller gjøre den glutenfri. Du kan til og med droppe marsipanlokket og gjøre den til en helt vanlig bløtkake. Uansett hva du velger, garanterer våre konditorer at kaken blir saftig, god og helt perfekt til en festdag i mai.

- Min egen favorittkombinasjon er bringebærsyltetøy, vaniljekrem, krem og hele bringebær. Da får du litt av alt, og smakene er gode sammen. Vi får mange utfordringer på pynt, og det er både gøy og litt nervepirrende å skulle innfri kundenes forventninger. Vi vil jo levere best mulig hver gang, sier konditoren.

Kransekake_bredde_kompr.jpg

Kransekake

Vi kommer selvfølgelig ikke utenom denne. Alle liker kransekake! Med små flagg og fargerike, glinsende knaller er festen sikret. Den glutenfrie kransekaken vår bakes med mandler og eggehvite etter tradisjonell oppskrift – ingen megetsigende blikk fra svigermor, med andre ord. 18 ringer burde holde en stund, men blir dere mange, kan du jo bestille en ekstra.

- Vi selger mye av denne nå i mai. En stor fordel med den, er at den tåler å stå lenge ute på lange festdager uten å bli dårlig. Og så er det er en veldig fin gave å gi bort som gjest, for eksempel.

dripcake oreo_kompr.jpg

Dripcake med oreo

Vår nyeste kake! Denne debuterte hos oss i vår, og mange har allerede omfavnet den store hypen i kakeverden. Gjestene dine blir garantert imponert av denne. Det er en klassisk, men høy sjokoladekake fylt med oste- og sjokoladekrem og knuste oreokjeks på toppen. I tillegg renner det deilige dråper av sjokolade langs sidene – det gjør vi selvsagt med vilje.

- Dripcake vært en trend i USA i flere år, og den har stadig nærmet seg Norge. Det var først en Instagram-trend, vil jeg påstå. Og med flere lag gode kremer og bunner blir den ikke bare flott å se på, men smaker også veldig godt og metter mange gjester.

salt karamell_kompr.jpg

Salt karamellkake

Søt karamellmousse, salt karamellganache og saftig mandelbunn. Denne delikate smaksbomben er en favoritt hos mange. Konditor Vibeke Løseth har sin egen spesielle historie med kaken:

- Vi så trenden med salt karamell og ville utvikle en egen kakevariant. Etter masse testing kom vi frem til en god oppskrift. Personlig er jeg veldig glad i salt karamell, det er en av mine favoritter. Denne kaken er også spesiell fordi det var var en av de første kakene jeg var med på å utvikle i jobben i Bakehuset. Den passer til de fleste anledninger og er alltid en suksess på kakebordet.

 

Ikke akkurat den kaken du lette etter? Se hele utvalget vårt!

 

Lurer du på hvordan du bestiller kake? Her ser du hvordan går frem ut ifra hvilken butikk du vil hente kaken din i.

Relevante produkter

Relevante artikler