Hvorfor du bør spise mer grovt brød

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Hvorfor du bør spise mer grovt brød

Fullkorn og fiber som vi får fra grove kornprodukter har vist å bidra til god fordøyelse, metthet som varer, bedre vektbalanse, redusert risiko for hjerte- og karsykdommer, diabetes og enkelte krefttyper.

Publisert

Kostrådene fra Helsedirektoratet anbefaler oss derfor å spise mer grove kornprodukter. 

Grovt brød og en jevn, god måltidsrytme gir:

  • Stabilt blodsukker
  • Mindre sultfølelse
  • Bedre konsentrasjon
  • Mer overskudd og bedre humør
  • Bedre prestasjonsevne
  • Økt forbrenning og mindre lagring av fettvev

Det du spiser og drikker påvirker helsen din. Å spise sunt og variert, kombinert med fysisk aktivitet er bra både for kropp og velvære.

Relevante artikler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer