Skolebrødets dag

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Skolebrødets dag

Av søt hvetebakst er fristelsene mange, men den mest klassiske og tradisjonsrike varianten er kanskje skolebrødet. Skulle bare mangle at folkefavoritten har sin egen dag!

Hvert år feirer vi skolebrødets dag. Når ferien nærmer seg med stormskritt og skolen er slutt for sommeren, ja, da er det helt klart innafor å kose seg. Et skolebrød er lykke – deilig, søt lykke! Hvert år markeres skolebrødets dag i butikker og bakerier over hele landet.

Vi gleder oss til fredag 16. juni og skolebrødets dag 2023! I bakeriene våre baker vi ekstra mange skolebrød denne deilige dagen, så du kan bli med på feiringen.

Hva er et skolebrød?
Et skolebrød er en hvetebolle med vaniljekrem, melisglasur og kokos. Eller litt mer detaljert: Et bakverk av gjærdeig som er formet som en rund, flat hvetebolle, med en grop i midten som er fylt med et «øye» av gul egge- eller vaniljekrem, pyntet med melisglasur og kokosstrø etter steking.

Et skolebrød kalles også for skolebolle, purke, 12-øres eller ola-bolle, litt avhengig av hvor i landet du bor. Formen kan også variere noe ut i fra sted, uansett er fellesnevneren at bakverket er å betrakte som en populær klassiker og en folkefavoritt her til lands.

I 2017 tok Opplysningskontoret for Brød og Korn initiativ til at skolebrødet skulle få sin egen dag den siste fredagen før mange av oss tar sommerferie. Denne dagen er Bakehuset selvfølgelig med på å feire!

Relevante produkter

Relevante artikler