Enkle tips til sommerens piknik

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Enkle tips til sommerens piknik

Når solen skinner og solen varmer, er det perfekt å flytte måltidene ut. Fyll piknik-kurven med godsaker og nyt sommerdagene med lunsj eller middag i det fri.

Det er ingen tvil om at god mat smaker enda bedre når den nytes ute i det fri, og de lange og lyse sommerdagene er som skapt for å være ute. Både små og store elsker å dra på piknik, og maten som så kjedelig ut da en lå i kjøleskapet, ser garantert mer fristende ut når den legges på et stort pledd i strålende sol.

Kurv, sekk eller bag

En piknik kan gjøres akkurat så enkel eller komplisert som du vil, og du kan fylle kurven med alt det du liker best. Vil du gjøre det enkelt, kan du gjøre alt klart hjemme, men det er heller ikke noe i veien for å ta med det som trengs i bokser, slik at alle kan sette sammen måltidet sitt selv.

Enkle tips til sommerens piknik.jpg

Se oppskrifter og inspirasjon: Brød til sommermaten

Og selv om det er veldig koselig å pakke alt i en søt piknikkurv, trenger du selvfølgelig ikke det. Maten holder seg aller best i en kjølebag, og det andre kan du like gjerne bære med deg i en sekk eller bag.

Brødmat er bra mat

Selv om det meste kan spises utendørs, er det noe mat som egner seg bedre enn annen. Brødmat er perfekt piknikmat der det er enkelt å variere og tilpasse.

Enkle tips til sommerens piknik_3.jpg

Lag for eksempel smakfulle sommerblingser med salat, salami og ost. Topp dem med syrlig eple og paprika, eller myk brie, spekeskinke og jordbær. Salt og søtt er nydelige kombinasjoner på brødskivene.

Skal du ha en piknikk eller skal ut på tur er Myk & rund et populært alternativ til både store og små.

Sommermat_myk&rund_julius_oppskrift.JPG

Se også! Oppskriftsforslag med Myk & rund

En søt avslutning

Det er alltid hyggelig å avslutte måltidet med noe søtt – uansett om det er til kaffen eller ikke. En pose kanelboller er en enkel og populær dessert, et skolebrød, eller prøv for eksempel vår brownie.

brownie.JPG

Browniekaken vår er en klassiker og smaker ekstra godt med en lett oppvarming på grill eller i ovn.

Et annet forslag er å ta med belgiske vafler og toppe dem med frukt og bær. Vil du heller ha kake, så er Lemon Poppyseed formkake og formkake med belgisk sjokolade perfekte å ha med på turen.

Noe å spise av

I tillegg til maten trenger du å ha med et stort pledd. Der skal du og de andre både ha plass til å sitte, og det skal må nok plass til å plassere maten utover. Noe av det morsomme med piknik er jo at alt ligger på pleddet, slik at dere ser hva dere har å velge mellom.

Ta også med noe å spise og drikke av samt bestikk, og her er det ingen grunn til å velge engangsvarianter i papp og plast. Pakk ned tallerkener, glass og bestikk fra kjøkkenet ditt, for det er ikke noe problem å vaske det når du kommer hjem. Det er både bra for miljøet og bedre å spise og drikke av.

Huskeliste til pikniken:

  • Glass og kopper
  • Tallerkener og bestikk
  • Kniv til å skjære maten med
  • Servietter
  • Søppelpose
  • Et stort pledd

God sommer - og god tur!

Relevante produkter

Relevante artikler