Slik pakker du matpakken til bilferien

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Slik pakker du matpakken til bilferien

Sommerferien står for tur og i år planlegger mange norgesferie med bilen. Her får du tipsene til smarte matpakker som egner seg både mens du sitter i bilen og når du stopper på en rasteplass.

Uansett om du skal reise kort eller langt, er en bilferie en flott opplevelse for hele familien. Det gir muligheter til å stoppe akkurat der dere ønsker, og med allemannsretten er det mulig å slå opp telt ut i naturen. Kanskje det viktigste å ta med seg på bilferie er at det som regel er reisen som er målet, og ikke nødvendigvis destinasjonen.

For å holde energien og humøret oppe under bilreisen er det viktig med godt påfyll av mat underveis. Noen velger å stoppe og spise på restauranter, men det beste og rimeligste alternativet er å ta med matpakke.

Slik pakker du matpakken til bilferien_2.jpg

Da kan du nyte maten både mens du kjører eller på noen av de fantastiske rasteplassene underveis mens du nyter naturen.

Her får du noen tips til matpakken som sørger for at bilferien blir en enda hyggeligere opplevelse:

Pakk maten smart

Unngå å smøre matpakkene før du legger ut på tur. Både brødskivene og pålegget holder seg bedre om du smører rett før du skal spise. Planlegger du å spise mens du kjører kan det likevel være lurt å smøre på forhånd. Unngå da pålegg som trekker inn i brødskivene og gjør brødskivene våte og klissete.

Har du mulighet, så kjøp gjerne en kjølebeholder som kan kobles til USB eller lighterpluggen i bilen. Da kan du holde pålegget kjølig under hele bilturen.

Velg matpakker som ikke smuler

Noen ganger tar sulten overhånd og da er det lurt å ha enkel mat lett tilgjengelig som kan nytes i bilen. Da er det lurt med brød som ikke smuler. Unngå brød som er toppet med korn eller frø, som lett kan drysse under spising. Velg gjerne Myk & rund og finn frem pålegg som ikke smuler, velg for eksempel smøreost fremfor skiver av egg.

Velg pålegg med lite fett og mye proteiner

Dersom du eller noen av de små har en tendens til å bli bilsyke, kan det være lurt å velge pålegg med lite fett og mye proteiner. Fet mat kan bidra til å forverre bilsyken, og proteiner kan bidra til å redusere kvalmen. Ved bilsyke er det også lurt å spise små måltider, ofte.

Slik pakker du matpakken til bilferien_1.jpg

Husk frukt og grønt

Pakk med rikelig med frukt og grønnsaker, og del de gjerne opp på forhånd. Da er det enklere å småspise på frukt og grønt underveis. Unngå altfor saftig frukt som appelsiner, kiwi og pasjonsfrukt hvis du vil unngå søl i bilen.

Relevante produkter

Relevante artikler