Her er tipsene som gjør rekelaget til en suksess

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Her er tipsene som gjør rekelaget til en suksess

Reker er ekte sommermat, og det er enkelt å servere når du inviterer gode venner på besøk. Her er alt du trenger å vite for at rekelaget skal bli vellykket.

Skal du invitere gjester en fin sommerkveld, er det helt perfekt å servere reker. Til rekelaget kan du gjøre det aller meste klart før gjestene kommer, hvilket betyr at du kan sitte ved bordet og kose deg sammen dem uten å stresse med mat og servering. I tillegg er det jo supergod mat som de aller fleste liker. 

Hvor mye til hver?

Det kan være litt vanskelig å beregne hvor mye reker hver person spiser, og det kommer naturligvis litt an på hva slags tilbehør du serverer. Siden rekene kjøpes med skall, er det også litt vanskeligere å vite hvor mye som er skall og hvor mye som faktisk er reker.

Det vanlige er å beregne omtrent 500 gram reker (med skall) per person.

Du har kanskje sett at det står noen tall på plakaten ved rekene i butikken. Disse tallene forteller deg hvor mange reker det går på en kilo, og sier dermed noe om hvor store rekene er. Hvis det for eksempel står at rekene har størrelse 70-90, betyr det at du vil få mellom 70 og 90 reker per kilo. Dette regnes som mellomstore reker. Husk at jo mindre rekene er, jo flere må dere pille underveis.

Godt brød og tilbehør

Seks smakfulle brødtips til sommerens rekelag_hoved korrigert_kompr.jpg

Tilbehøret er like viktig som rekene, og til sommerens reker trenger du skikkelig godt brød. Loff er klassikeren som aldri kan slå feil, men skjær gjerne opp flere forskjellige typer brød til brødkurven. Da får du den ferske og gode loffsmaken selv om du ikke får vært på butikken den dagen. Bakerens Utvalgte Gourmetloff, Spiralloff eller formloff med valmuefrø er noen av våre varianter du finner ferske i butikken hver dag.

Her er tipsene som gjør rekelaget til en suksess_2.jpg

Noen liker grovt brød best til rekene. Bakerens Utvalgte Kornbrød og Surdeigsbrød er nydelige halvgrove brød som egner seg ypperlig til rekene. Vil du heller ha ekstra grove brød, kan du velge hvilket som helst brød fra Våre Groveste-serien. Samtlige egner seg som tilbehør til reker. Funkygine Fiberbrød og Funkygine Fiberstykker er også et godt og grovt alternativ til rekene.

Her er tipsene som gjør rekelaget til en suksess.jpg

Vil du ha brød med litt mer smak anbefaler vi focaccia. Da får du et saftig brød med masse god smak, som går perfekt sammen med rekene.

Her er tipsene som gjør rekelaget til en suksess_3.jpg

Majones er et annet tilbehør du ikke kommer utenom når du inviterer til rekelag. Vanlig majones er helt klart godt nok, men det finnes også flere spennende alternativer.

I butikken får du kjøpt både hvitløksmajones, chilimajones og sitronmajones, og det er også enkelt å lage din egen favoritt hjemme.

Bland vanlig majones med krydderurter, som for eksempel basilikum, eller lag din egen hvitløksmajones ved å tilsette et par fedd hvitløk. Bruk fantasien og smak deg frem.

Også godt til rekene: Se oppskrift på aioli

Tips! La også gjestene få velge mellom ulikt tilbehør. Sett fram skåler med avokado og mango, sitron og lime, dill, koriander, ingefær og chilli. 

Praktisk borddekking

Når du dekker bordet til rekelaget, er det smart å tenke litt praktisk. Dette er tross alt mat det blir litt rot og avfall av. Sett gjerne frem et par ekstra boller på bordet til rekeskallet. Da slipper du og gjestene dine å rense reker og dandere dem på brødet med tallerkenen full av rekeskall. Gjør også i stand en liten bolle med lunkent vann og en sitronskive til hver, slik at dere kan skylle hendene underveis.

Husk dessuten godt med servietter, og så er det bare å kose seg med sommer, reker og godt selskap.

Relevante produkter

Relevante artikler