Slik imponerer du sommergjestene dine - med brødskiver

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Slik imponerer du sommergjestene dine - med brødskiver

Prøv noe nytt i år! Lær å lage deilig pintxos med godt, norsk brød som basis.

Barmaten pintxos har sin opprinnelse i Baskerland nord i Spania, og særlig i småbyen San Sebastian – byen med verdens høyeste konsentrasjon av michelinstjerner. Det er imidlertid pintxos mange reiser dit for å spise. Det er beskrevet som tapas 2.0, baskisk matkunst.

Pintxos kan være alt fra loff med ost og skinke til de lekreste og mest forseggjorte retter. Felles for dem alle, er at de serveres på et stykke godt brød, holdes sammen av en tynn pinne og smaker veldig, veldig godt.

Her er seks enkle oppskrifter på imponerende pintxos du kan lage hjemme med deilig, norsk brød:

Bruschetta sardine.jpg

Sardinbruschetta

Sardiner gir alltid mer smak! Topp den smakfulle italienske klassikeren med noen sardiner, og du har en pintxos-rett med helt nye smaker. Vi har laget den med Mors grovbrød, og synes det fungerte helt ypperlig.

Se oppskrift på bruschetta med sardiner

Ensaladilla.jpg

Ensaladilla

Opprinnelig funnet opp av en belgisk kokk i Moskva, men er med tiden blitt en klassisk spansk pintxo med potet, gulrot, tunfisk, majones og olivenolje. Sommerrett i Spania, en del av julebordet i Russland. Vi tviholder på førstnevnte, og legger den oppå en grovbrød.

Se oppskrift på ensaladilla

Spanish omelette.jpg

Spansk omelett

Ofte beskrevet som «den ultimate spanske klassikeren», og kanskje den enkleste pintxosretten her. Hemmeligheten som skiller den fra en typisk norsk omelett er rett og slett potet. Smaker ekstra godt på en skive Norsk Fjellbrød.

Se oppskrift på spansk omelett

Albondigas.jpg

Albondigas

En kjent, spansk pintxos-rett med arabisk opprinnelse: Kjøttboller i smaksrik tomatsaus. En perfekt match med Vårt beste grovbrød!

Se oppskrift på albondigas

Salmorejo.jpg

Salmorejo

Strengt tatt en kald, kremete suppe, men den både lages med og serveres ved siden av godt brød, og får derfor plass på pintxosbordet vårt. Vi bruker den kalde suppa som et slags smør under spekeskinke og egg. Denne er deilig i sommervarmen! Se etter Toastloff i butikken.

Se oppskrift på salmorejo

Gambas el ajillo.jpg

Gambas al ajillo

Betyr rett og slett reker med hvitløk, og er en superpopulær tapasrett du enkelt gjør om til en pintxo. Det sies at den har blitt laget i over 500 år! Lages ofte med scampi, men blir like god laget med reker, slik vi har gjort det her. Prøv den med havrebrød!

Se oppskrift på gambas al ajillo

Relevante produkter

Relevante artikler