Dette spiser rugbyjentene alltid før og etter trening

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Dette spiser rugbyjentene alltid før og etter trening

I jakten på gode plasseringer i årets sesong sørger jentene på rugbylandslaget alltid for å få i seg god, enkel og næringsrik mat.

– Rugby er intenst, raskt og fullt av spenning! Jeg kan få et skikkelig kick av å sette en god takling eller bryte motstanderens forsvarslinje. Samtidig gir vi alt for hverandre på banen, så landslaget er preget av godt samhold og gjensidig respekt.

Ingrid Ringsrud (27) fra Lillehammer er allerede inne i sin sjette sesong på det norske rugbylandslaget. Hun prøvde sporten for første gang under et utvekslingsopphold i USA og så seg aldri tilbake. Men i en sport som er så fysisk krevende, og der nivået stadig stiger, er det helt avgjørende for prestasjonene å ha et kosthold som holder kroppen gående i mange timer.

_R0A6464_beskjært til nett_komprimert.jpg

Tøff sport: En av Ingrids lagvenninner under en treningskamp i fjor.

Med mål om å bli topp seks i sin divisjon under årets Europamesterskap, er det to ting som gjelder: jevnt energinivå og høy konsentrasjon.

– Kampene spilles alltid i turneringsform, så det blir mange lange dager. Å starte med et par-tre grovbrødskiver til frokost bidrar til at vi får masse energi uten å bli tunge i kroppen. Og når det trengs litt ekstra påfyll mellom kampene, er det veldig enkelt og godt å ta seg en brødskive, sier Ringsrud.

Naturlig del av kostholdet

Samarbeidet mellom Bakehuset og det norske rugbylandslaget for kvinner startet for tre år siden.

– Støtten fra Bakehuset gjør at vi får spille med det norske flagget på brystet uten å tenke så mye på den økonomiske situasjonen. Vi er gjeng som er skikkelig glad i mat, så vi setter også veldig stor pris på å få deilig brød og bakervarer som gir oss energien vi trenger når vi spiller kamper og har treningssamlinger.

Les mer: Om rugbylandslaget og Bakehuset

Spiser dere grovbrød utenom rugbysesongen også?

Rugbylandslaget_0904_89_Ingrid Ringsrud_beskjært til nett_komprimert.jpg

– I en travel hverdag med både jobb, studier og trening er det viktig å holde energinivået oppe, så grovbrød er en naturlig del av kostholdet både i og utenfor sesong. Det er fullt av viktige næringsstoffer som kroppen trenger og gir energi som varer lenge. Og på farta passer det alltid perfekt med ei skive med ost og skinke!

Relevante produkter

Relevante artikler