Kutter 70 tonn plast: Nå får du favorittbrødet ditt i papirpose

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Kutter 70 tonn plast: Nå får du favorittbrødet ditt i papirpose

Vi kutter plasten i posene på alle dagsferske brød og gjør det samtidig lettere for deg å finne din favoritt i brødhylla på butikken.

De nye brødposene gjør det enklere for forbrukere å resirkulere og være miljøbevisste i hverdagen – og sparer miljøet for 70 tonn plast i året.

- Før måtte man skille plast og papir fra hverandre for å kunne resirkulere. Nå kan hele posen kastes rett i papiravfallet, sier Nan Furu-Bolstad, produktgruppesjef i Bakehuset.

Nytt design

Endringen av posene skjer på bakgrunn av tilbakemeldinger fra forbrukerne som oppgir at de ønsker poser med rent materiale. I tillegg synes forbrukerne det har vært vanskelig å skille mellom brødene i butikken og å finne det de leter etter, fordi brødposene ligner på hverandre.

- Vi så at tiden var moden for å gjøre noe med designet på posene og valgte å gjøre dette samtidig som vi fjernet plasten. Det blir en del nye poser i butikkene, men vi håper at forbrukerne raskt finner igjen sine favoritter. Brødene beholder navnet sitt og bakes etter samme oppskrift, sier Furu-Bolstad.

Bakehuset_brødbilde ekstra1_kompr.jpg

Se hele brødutvalget vårt!

Nostalgisk inspirasjon

I designet på de nye brødposene i Klassiker-serien, med brød som Norsk fjellbrød, Hverdagsgrovt og Mors grovbrød, er det hentet inspirasjon fra tidligere brødposer. Dette er kombinert med en nyere strek på dagens pose.

- Flere av disse brødene har vi bakt lenge og de har vært klassikere på frokostbordet eller i matpakka i en årrekke. Derfor ønsket vi å kombinere nostalgi med nåtid på disse posene, sier Furu-Bolstad.

Bærekraftig og kortreist

Bakehuset har redesignet posene på flere brødserier de siste årene. Nå har både Naturlig sunt, Våre Minste, Klassikere og Våre lokale brød bærekraftige papirposer laget av kortreist, skandinavisk trevirke.

- Vi ønsker å bidra til at forbrukerne kan ta miljøbevisste valg i hverdagen, og dette er et viktig skritt på veien, sier Furu-Bolstad.

Slik kuttet vi 24 tonn plast i fjor høst

Bakehuset_brødbilde ekstra_2_kompr.jpg

Bakehuset startet med fargekoding av poser etter grovhet på brød i 2015. Tilbakemeldinger viste at dette ikke festet seg hos forbrukerne og det er derfor gått bort fra ordningen. Grovhetsskalaen gjelder fortsatt. Et av våre mest solgte brød, Hverdagsgrovt fra Klassiker-serien, har fått justert oppskrift er nå ekstra grovt på grovhetsskalaen.

Relevante produkter

Relevante artikler