Saltpartnerskapet forplikter

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Saltpartnerskapet forplikter

Bakehuset har jobbet systematisk med å redusere salt i brød siden 2012.

Publisert

Dette er en krevende prosess, fordi salt er en viktig ingrediens for å gi smak til brød, og fordi salt er et viktig bakehjelpemiddel som gjør at brødet holder seg ferskt og gir større volum.

- Brød er en viktig del av den norske mattradisjonen og det er naturlig for oss som den største bakeriaktøren i Norge å bidra på de måtene vi kan til en bedre folkehelse. Vi har hatt fokus på mindre salt i brødene våre i flere år, og er stolte av å signere en avtale som formaliserer samarbeid på tvers av bransjen, sier administrerende direktør i Bakehuset, Øystein Halvorsen.

Bakehuset ønsker å bidra til bedre folkehelse og signerte i oktober 2015 Helsedirektoratets saltpartnerskap.

Saltpartnerskapet samler matbransje, organisasjoner, forskningsmiljø og myndigheter i målet om å redusere saltinntaket i befolkningen. Fram til 2018 er målet å redusere saltmengden i matvarer med 15 prosent.

- Målet vil sikre at 100 gram brød i gjennomsnitt kun vil inneholde 0,9 gram salt. Dette er under kravene som kommer i den nye Nøkkelhulls-ordningen. Vi jobber daglig med våre prosesser for å redusere saltmengden og likevel bake ferske, smakfulle brød – fordi vi har jobbet lenge med dette er vi ikke langt unna målene, sier Halvorsen.

Relevante artikler