Stor grovbrødtest: Funkygine fiberbrød ett av flere terningkast 6-brød fra Bakehuset

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Stor grovbrødtest: Funkygine fiberbrød ett av flere terningkast 6-brød fra Bakehuset

Brødet som siden lansering har solgt halvannen million brød er kåret til en av vinnerne i en ny, stor test av norske grovbrød.

Publisert

Brødet ble lansert i september i fjor, og selges i KIWI, Meny, Spar, Joker, Nærbutikken og Bunnpris. Nyheten slo fort an hos kundene og har siden vært et av de mest solgte brødene. Nå er brødet også blitt en av ekspertenes favoritter: Bramat.no gir det terningkast seks i en stor test av norske grovbrød.

Bramat.no trekker frem at brødet har mye fiber, høy grovhetsprosent og en grei mengde salt.

Funky skinkeskive.jpg

Funky skiver: Mange har fått Funkygine fiberbrød som sitt favorittbrød - nå får brødet også full score i en stor test av grovbrød.

I tillegg til Funkygine fiberbrød, fikk disse brødene terningkast seks:

  • 100% Grovbrød (KIWI)
  • Noras grovbrød (MENY) terningkast seks i testen.
  • Vårt minste proteinbrød, et av Bakehuset lokale brød. Får også  mye skryt for proteinmengden.

Terningkast 6 KIWIbrød.JPG

Fristende- og fullscore på terningen: 100% grovt-brødet hos KIWI.

Brød med god samvittighet

«Funkygine» selv, blogger og treningsguru Jørgine Massa Vasstrand, beskriver seg selv som over gjennomsnittet glad i brødskiver. Og hun spiser dem med god samvittighet.

- Grovt brød er en finfin kilde til både fiber og langsomme karbohydrater. Bra opplading før trening, eller godt påfyll etter økten. Det gir god energi som varer lenge og ikke minst metthetsfølelse. Med godt og næringsrikt pålegg gir det et billig og fullverdig måltid, sier treningsprofilen.

Produktutviklingssjef i Bakehuset, Amund Skrutvold, sa følgende om prosessen før brødet ble lansert.

- Det har vært viktig for oss å utvikle et produkt som Jørgine virkelig identifiserer seg med og som er ekte, godt på smak og står ut i brødhylla, sier produktutviklingssjef Amund Skrutvold i Bakehuset.

Suksess for Funkygine Fiberbrød_nett.JPG

Kort om «Funkygine fiberbrød»:

Funkygine fiberbrød er et saftig og ekstra grovt brød som er naturlig rikt på kostfiber og har et høyt proteininnhold. Brødet har en grovhetsprosent på 93% og er nøkkelhullsmerket.

Det er anbefalt at voksne bør ha et inntak av kostfiber på 25–35 g daglig. Proteiner bidrar til vekst i muskelmasse og å til opprettholde muskelmasse.

Norske helsemyndigheter anbefaler gjennom kostrådene mer grove kornprodukter med et høyt innhold av fullkorn og fiber i vårt daglige kosthold. Å spise sunt og variert kombinert med fysisk aktivitet anbefales for god helse. To middels tykke skiver Funkygine fiberbrød (ca. 100 g) daglig gir 10,1 g fiber og 12,6 g proteiner.

Relevante produkter

Relevante artikler