Stekt mozzarellatoast

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Stekt mozzarellatoast

over 20 min

Frokost, Lunsj, Middag

Vi har laget vår egen variant av den italienske klassikeren Mozzarella in carrozza: Mozzarella i panert, gyllent, ristet brød. Bon appetit!

Ingredienser

(2 porsjoner)

  • 4 skiver Sesam- og Solsikkebrød
  • 175 g fersk mozzarella
  • 2 store egg
  • 1/2 dl hvetemel
  • 125 g brødrasp eller panko
  • Salt
  • 2 1/2 dl nøytral olje, til steking

Slik gjør du

  1. Skjær mozzarellaen og brødet i skiver. Legg mozzarellaen over på kjøkkenpapir for at vannet skal renne av.
  2. Topp brødskivene med mozzarella og dryss over salt. Klem to og to skiver godt sammen til sandwicher og del i to.
  3. Pisk sammen eggene i en bolle, og hvetemelet og brødraspen i en annen bolle.
  4. Vend sandwichene først i hvetemel, deretter i egg og brødrasp.
  5. Varm opp nøytral olje i en tykkbunnet stekepanne til 170 grader. Legg i sandwichene og stek dem i 1-2 minutter på hver side, til de er sprø og gylne. Følg med underveis og vær forsiktig så du ikke brenner deg.
  6. Løft sandwichene opp med en hullsleiv og la renne av på kjøkkenpapir.
  7. Server umiddelbart og topp med frisk timian.

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler