Grovbrød med egg og spinat - brødform

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Grovbrød med egg og spinat - brødform

over 20 min

Frokost, Lunsj, Middag, Matpakke

Ferskt brød er utrolig godt, men har du tenkt på at gårsdagens brød kan bli like godt? Våre groveste Grovbrød med egg og spinat blir fort et deilig smørbrød,- gårsdagens brød enkelt til en deilig brødform til middag.

Ingredienser

Smørbrød med egg og spinat

Brødform med spinat, ost og egg

  • 10-12 skiver Våre groveste Grovbrød
  • 1 løk, finhakket
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 200 g frisk spinat
  • 150 g skinke i terninger
  • 150 g revet ost
  • 6 egg
  • 300 ml melk
  • Salt og pepper

Slik gjør du

Smørbrød med egg og spinat

  1. Skjær gode skiver brød.
  2. Kok egg i 8 minutter.
  3. Stek spinaten lett i panne med litt olivenolje. Krydre litt med salt og pepper.
  4. Smak til med salt, pepper og noen dråper sitron.
  5. Ha spinat på skivene, og topp med kokt egg.

Grovbrød_egg.jpg

Brødform med spinat, ost og egg

  1. Sett ovnen på 180 °C.
  2. Ha brødskivene i ovnen og stek i ca. 20 minutter til de er helt tørre.  
  3. I mellomtiden stekes løk og hvitløk myk i litt olje. Tilsett frisk spinat og stek til den faller helt sammen. Sett til side.  
  4. Fordel halvparten av brødet i bunnen av en ildfast form. Brødet kan gjerne tilpasses i størrelse. Fordel halvparten av skinken, osten og spinatblandingen på toppen.  
  5. Topp med resten av brødet og fordel resten av skinken, og spinatblandingen på toppen av det igjen. 
  6. Pisk egg og melk sammen og tilsett litt salt og pepper. Hell eggeblandingen over brødet. Legg litt plastfolie på toppen. 
  7. Sett kjølig minst 1 time.
  8. Fjern plastfolien og strø med resten av osten.
  9. Stek i ca. 1 time eller til midten har boblet noe opp og kanten har trukket seg litt vekk fra formen. 
  10. La det gjerne stå og avkjøle 10 minutter før servering. 

Grovbrød_brødpudding.jpg

Vel bekomme!

Du er kanskje interessert i disse også?

Relaterte artikler