Jørgines 6 beste matpakketips

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Jørgines 6 beste matpakketips

Tilbake til hverdagen! Jørgine Massa Vasstrand, alias «Funkygine», deler sine beste tips til en sunn, variert og digg matpakke.

Selv om hun er glad i en avslappende ferie med masse kos, trives hun minst like godt i en aktiv hverdag hvor barnehage, skole, jobb, aktiviteter og trening skal sjongleres.

- Ferie er bra, men hadde vi hatt det sånn hele året hadde det ikke vært like herlig. Jeg ønsker hverdagen med mer trening, strukturerte timeplaner, ukesmenyer, mindre is og gode, sunne matpakker velkommen tilbake, sier hun.

Jørgines 6 beste matpakketips_2_kompr.jpg

Her deler hun sine 6 beste matpakketips:

1. En matboks med flere «rom» er gull. Da er det lettere å forberede en mer variert matboks med mer frukt og grønt i tillegg til brødskivene. Dessuten ser det fristende ut med litt forskjellig i matpakka.

2. Fem om dagen starter i matboksen! Det behøver ikke være noe fancy. Ta det du har i kjøleskapet, det er likegyldig om det er brokkoli eller mango. Ungene mine spiser mer om frukt og grønt kuttes i små biter. Og om du bruker banan, avokado, epler eller pærer, husk å ha på litt sitron så blir det ikke brunt i løpet av dagen.

3. Velg grovt eller ekstra grovt brød til matpakken. Brød inneholder alle næringsstoffer kroppen trenger, og bidrar til god metthetsfølelse, stabilt blodsukker og konsentrasjon gjennom dagen. For både store og små.

Jørgines 6 beste matpakketips_3_kompr.jpg

4. Og apropos brød. Enkelte snakker om tørr og kjedelig brødmat i matpakka, men det er bare å bestemme seg; lag noe annet enn tørre, kjedelige skiver! Godt og saftig brød med pålegg man liker, er alt annet enn kjipt! Du må bare legge litt kjærlighet i smøringen. Variasjon og litt kreativitet er nøkkelen. Bare det å skjære brødet litt forskjellig fra gang til gang. På langs, på tvers, to skiver sammen, skjært på skrått eller i fire. Sett sammen skivene til doble blingser eller prøv brødspyd!

5. Du kan gjerne gå for Funkygine fiberbrød😉 Det er ekstra grovt, og er derfor naturlig rikt på kostfiber og et høyt innhold av proteiner. I tillegg er det selvfølgelig også nøkkelhullsmerket, saftig og holder seg lenge!

6. En ting til: Det kan være lurt å legge en liten plan for ukas matpakker, i tillegg til ukas middager. Da er det lettere å variere, og sannsynligheten for at du lager en matpakke du eller ungene gleder deg til å spise er større!

God matpakkeuke!

 

Foto: Josefine Normand/Egmont

Relevante produkter

Relevante artikler