Matpakkevettreglene

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Matpakkevettreglene

Ut på tur, aldri sur med nista på lur! Her er matpakkevettreglene som gjør turen bedre, og mer smakfull.

Det norske folk har to ting i ryggraden: Flott natur og en sterk matpakkekultur. Det er to ting som i utgangspunktet går svært godt overens, men i forberedelsene til det første, er det lett å overse det andre. Derfor har vi laget åtte matpakkevettregler vi tror vil hjelpe, uansett om du skal bestige de høyeste toppene, eller bruke formiddagen i skogen.

1. Planlegg i god tid. Handle inn, og smør matpakkene kvelden før. Da står de i kjøleskapet, klare for å gå rett i sekken.

2. Ta hensyn til været. Er det varmt, blir osten daff, og er det kaldt, er brødskiva det også. Tenk forpakning - hvor har maten det best?

3. Vær forberedt. Selv om mat på tur betyr mat uten kjøkken, står det ingenting i veien for å tenke kreativt.

Matpakkevettreglene2.jpgHva med minipizza av Myk & Rund? Har du stormkjøkken, åpner det seg et hav av muligheter.

4. Ta med nok. Fridtjof Nansen krysset ikke Grønland på tom mage, eller kanskje han gjorde det? Det slipper uansett du, hvis du har med nok mat til hele turen.

5. Ta gode valg. Næringsrik mat holder deg fornøyd lenge (men en liten sjokoladebit som motivasjon underveis kan også gjøre underverker).

6. Husk drikke. Er bekken ren, er det lite som slår fjellvann! Men er alltid lurt å ha med ekstra drikke så du holder deg hydrert. Har du plass, gi rom for termosen med kaffe eller kakao også.

7. Bruk kart og kompass. Planlegg hvor du skal, og hvor det er fint å ta pauser. Da har du alltid et godt mål i sikte.

Matpakkevettreglene1.jpgKanskje er det en bålplass langs stien, der en osteblings kan bli rykende varm toast.

8. Vend i tide. Rumler det i magen, er det ingen skam å snu. Uten mat og drikke, duger ikke andre helter enn Lars Monsen.

Relevante produkter

Relevante artikler