Fra frø til brød

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Fra frø til brød

For at du skal kunne kjøpe yndlingsbrødet ditt i butikken skal bonden, mølleren og bakeren gjøre sitt. De har noen av verdens eldste yrker og gjør det samme som de har gjort i tusenvis av år, selv om redskapene er moderne.

Publisert

Etter at kornet er høstet inn, tørket, renset og malt til mel er alt klart til at bakeren kan sette i gang. Bakeren velger ut de beste råvarene og kontrollerer melet for å finne frem til det han vil bruke.

Brødbakingen begynner midt på natten. Deigen blandes og eltes i digre boller før den får sin plass i brødformer, brett eller bånd for heving.

Enkelte brød blir fuktet og dekorert med frø og korn, før de settes i ovnen.

Etter steking legges brødene til kjøling på hvilebane før de pakkes i poser og er klare til å sendes ut til dagligvarebutikkene, bakeriutsalgene og restaurantene.

Relevante artikler

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en bedre brukeropplevelse. Les mer om vår bruk av informasjonskapsler og hvordan du kan slette dem. 

Les mer