Slik bruker du brødskalaen

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Slik bruker du brødskalaen

Grove brød er en viktig del av et sunt kosthold og anbefalt av norske helsemyndigheter. Brødskalaen viser deg hvor grovt brødet er og hjelper deg med å ta gode valg i butikken.

De aller fleste begynner å bli vant til å bruke brødskalaen når de kjøper brød, men visste du at denne merkingen er en frivillig merkeordning? For oss i Bakehuset er det en selvfølge å merke brødene med Brødskalaen, sånn at det skal bli enklere for deg å finne et brød som er så grovt som du ønsker – fra fint til grovt.

Er du ute etter grove brød med høy andel sammalt mel eller hele korn, bør du ta en titt på brødserien «Våre groveste». I denne serien er samtlige brød nøkkelhullmerkede, grove og bakt med lite salt. Det betyr at uansett hvilket brød du velger i serien, så er det et godt og litt sunnere valg. Da får du brød som er rike på kostfiber og kilde til proteiner.

Slik bruker du brødskalaen_Våre groveste.jpg

Se oversikten over alle brødene i Våre Groveste-serien.

Å spise sunt og variert kombinert med fysisk aktivitet anbefales av norske helsemyndigheter for god helse. Proteiner bidrar til vekst og til å opprettholde muskelmasse. Våre Groveste-brødene er kilde til protein. To tykke skiver (ca. 100 g) av Våre Groveste-brødene gir minimum 10 g protein. I tillegg bidrar fiber fra hvetekli til å påskynde passasjen gjennom tarmen.

Lurer du på hva Brødskalaen forteller om innholdet i brødet? Her får du forklaringen:

  • 4 skraverte felt: Bakt med 76-100 % sammalt mel eller hele korn
  • 3 skraverte felt: Bakt med 51-75,9 % sammalt mel eller hele korn
  • 2 skraverte felt: Bakt med 26-50,9 % sammalt mel eller hele korn
  • 1 skravert felt: Bakt med 0-25,9 % sammalt mel eller hele korn

Slik bruker du brødskalaen - se filmen:

Brød smaker godt og er en stor og viktig kilde for mange næringsstoffer som kroppen vår trenger. Og det finnes så mye godt du kan lage! Vi har samlet noen enkle brødskivetips – bra for kroppen og bra som inspirasjon til gode matvaner gjennom hele året. Se tipsene her.

Matpakkebrød med kremost og jordbær_oppdatert.jpg

Relevante produkter

Relevante artikler