Enkle tips til en påskefrokost som gleder familien

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Enkle tips til en påskefrokost som gleder familien

Lange påskefrokoster med familien samlet er noe av det hyggeligste ved påskehøytiden, og det er ikke så mye som skal til. Her får du noen enkle tips som hjelper deg i gang.

Dekk på med gult

Påsken er kjent som den gule høytiden, så finn frem det du har av gul pynt; gule lys, servietter og bordbrikker. Har du mulighet, kan du gjerne kjøpe inn noen gule tulipaner eller kanskje du finner noen gule vårblomster i hagen eller i skogen. Dekker du på kvelden i forveien får du en mer avslappende morgen sammen med familien.

Dekorerte egg har lenge vært en del av påskefeiringen, og er en enkel måte å pynte bordet på - særlig siden de fleste har mange egg i kjøleskapet rundt påsketider. Dette er også en fin aktivitet for å aktivisere barna.

Enkle tips til en påskefrokost som gleder familien_2.JPG

Tegn små fjes på eggene, eller om du har bedre tid og vil dekorere eggene, er dette også en fin aktivitet med barna. Blås ut innholdet og lag hull i egget på begge sider med en nål. Stikk hull på eggeplommen for å gjøre det enklere å blåse ut egget. Blås ut innholdet gjennom hullene, og la eggene tørke helt før du maler dem i gult eller i alle regnbuens farger.

OP Enkle tips til påskefrokost_eggerøre.JPG

Eggene du blåser ut kan du bruke til å lage omelett eller eggerøre.

Lag et bugnende frokostbord

Et bugnende frokostbord behøver ikke å bety størst mulig utvalg, men ha nok av det du vet familien liker. Legg ulike typer av brød, for eksempel Norsk Fjellbrød, Våre Groveste GrovbrødBakerens Utvalgte Gourmetloff eller Formloff med valmuefrø i ulike kurver. Vent med å skjære opp brødet til rett før servering for å holde det ferskt.

Fargede egg gjør måltidet litt morsommere for de minste familiemedlemmene. Disse lager du ved å koke eggene i vann som er farget med konditorfarge.

Av tilbehør er eggerøre og røkelaks en høytidsklassiker på frokostbordet, det samme er smilende egg.

Funky eggeskive.jpg

Eller hva med å prøve noe nytt, som for eksempel tomatsalat, hjemmelaget pesto eller hummus?

Enkle og morsomme aktiviteter

Forbered noen påskenøtter hele familien kan bryne seg på eller finn frem et brettspill som passer for alle. Har du besteforeldre eller andre familiemedlemmer som ikke kan være til stede, kan dere ringe hverandre opp på videosamtale for å få følelsen av å være sammen.

Relevante produkter

Relevante artikler