Seks enkle retter til 17. mai-frokosten

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Seks enkle retter til 17. mai-frokosten

Om du inviterer til fest eller skal ha med en rett til verten – frokosten på nasjonaldagen trenger ikke ta lang tid for å være velsmakende og imponerende.

Og hva passer bedre til frokost den dagen vi feirer Norge og grunnloven enn noe så tradisjonsrikt og urnorsk som brød og bakst? Vi i Bakehuset mener at brødet er helten i enhver frokost – også på 17. mai. Vår baker og konditor, Vibeke Løseth, er enig.

- Mitt aller beste tips er å gjøre det enkelt for deg selv, så du kan være med på alt det morsomme som skjer resten av dagen. Dagen blir ofte lang – med godt brød og andre energirike bakervarer til frokost får du i det minste starten du trenger for å holde energinivået oppe til tog, leker, flaggbæring, korps og slitne barn.

Vibeke Løseth 17. mai.jpg

Selv er hun gjerne vert på nasjonaldagen. Oppveksten i en bakerfamilie setter naturligvis preg på serveringen: Det skal se bra ut, smake godt og passe alle som kommer. Men det trenger likevel ikke være veldig komplisert og tidkrevende.

Her er Vibekes seks enkle tips til 17. mai-frokosten:

1. Du kan lage helstekt landbrød! Ikke bare ser det delikat ut, det er originalt, enkelt å lage og smaker kjempegodt.

Helstekt landbrød_kompr.jpg

2. Eller hva med lefser og potetlomper? Fyll dem med røkelaks, kremost og ruccula og del dem i små fingermatporsjoner. Perfekt til festfrokost! Du får kjøpt lefser og lomper ferdig på butikken – sjekk utvalget vårt her.

 

Les også: Fem festkake-favoritter du imponerer med! 

 

3. Alle elsker focaccia!Focaccia passer til det meste – også en tidlig 17. mai-morgen. Spis den som den er, eller lag din egenkomponerte variant ved for eksempel å legge revet ost på toppen og lune den i ovnen, eller servere med soltørkede tomater og oliven på topp eller ved siden av. Se våre varianter focaccia.

Collage_17. mai.jpg

4. Feirer du med en gjeng som elsker tapas? Da kan du servere burgerbrødtoast med chorizo. Masse smak! Del dem i fire, så orker gjestene å spise flere av de andre rettene på bordet også. En annen enkel tapasrett er å skjære brødskiver i tynne strimler, pensle med god olje eller smør og drysse ost og krydder på. Legg i ovnen til osten smelter, så får du veldig gode breadsticks.

5. Et lite (eller stort!) fat med søt småbakst for dem som vil ha tidlig dessert. Vi lager masse fersk bakst hver eneste dag, så slipper du å gjøre jobben selv.

småvare_fristelser_kompr.jpg

6. Enkel bordsetning med brød og pålegg? Kjøp ulike typer brød for eksempel fra Bakerens Utvalgte-serien! 

 

... redd for å sitte igjen med rester? Sjekk våre tips til hva du kan bruke det til.

Relevante produkter

Relevante artikler