Frokost, lunsj eller brunsj: Syv enkle retter til 17. mai

Gå til hovedinnhold Gå til meny

Frokost, lunsj eller brunsj: Syv enkle retter til 17. mai

Om du inviterer til fest, eller skal ha med en rett til verten – frokost, lunsj eller brunsj på nasjonaldagen trenger ikke ta lang tid for å være velsmakende og imponerende.

Og hva passer bedre den dagen vi feirer Norge og grunnloven enn noe så tradisjonsrikt og urnorsk som brød og bakst? Vi i Bakehuset mener at brødet er helten i ethvert måltid - frokost, lunsj eller brunsj – også på 17. mai. Vår produktgruppesjef, Linn Hermansen, er enig.

- Mitt aller beste tips er å gjøre det enkelt for deg selv, så du kan være med på alt det morsomme som skjer resten av dagen. Dagen blir ofte lang – med godt brød og gode bakervarer på starten av dagen, får du et godt underlag til å holde tempoet oppe til tog, leker, flaggbæring, korps og andre aktiviteter.

Linn Hermansen 17. mai.jpg

Hun trives godt i sosiale settinger med venner og familie rundt seg, og er selv gjerne vert på nasjonaldagen.

- Det skal se bra ut, smake godt og passe alle som kommer. Men det trenger likevel ikke være veldig komplisert og tidkrevende. Gjør det enkelt, råder Linn.

Her er Linn sine syv enkle serveringstips på 17. mai:

1. Du kan lage Gourmetloff- Helstekt. Ikke bare ser det delikat ut, det er originalt, enkelt å lage og smaker kjempegodt.

Helstekt landbrød_kompr.jpg

2. Eller hva med lefser og potetlomper? Fyll dem med røkelaks, kremost og ruccula og del dem i små fingermatporsjoner. Perfekt til festfrokost! Du får kjøpt lefser og lomper ferdig på butikken – sjekk utvalget vårt her.

 

Les også: Fem festkake-favoritter du imponerer med! 

 

3. Alle elsker focaccia! Focaccia passer til det meste – også på 17. mai. Spis den som den er, del i biter og server med aioli eller annen dip ved siden av.  Bakehuset har flere varianter focaccia du kan variere mellom. Ønsker du å pynte den litt ekstra for fest, er spekeskinke, feta, pinjekjerner og oliven godt tilbehør.
Piadina og fin baguette er også ypperlige alternativer - se våre tilbehørsbrød her.

Focaccia pynt.jpg

4. Feirer du med en gjeng som elsker tapas? Da kan du servere burgerbrødtoast med chorizo. Masse smak! Del dem i fire, så orker gjestene å spise flere av de andre rettene på bordet også. En annen enkel tapasrett er å skjære brødskiver i tynne strimler, pensle med god olje eller smør og drysse ost og krydder på. Legg i ovnen til osten smelter, så får du veldig gode breadsticks.

5. Dandér et stort fat med pølser i pølsebrød!

Linn Hermansen_pølsefat.jpgVarier toppingen med ulike smaker, og del gjerne også pølsene/pølsebrødene i to elle mer så gjestene får smake litt forskjellig. Se ulike serveringsforslag her!

6. Et lite (eller stort!) fat med søt småbakst hører hjemme på 17. mai. Varier med ulike varianter, skjær opp i mindre biter og pynt med bær, farger og flagg!

Slik kan du enkelt pynte småbaksten til 17. mai_hoved.jpg

BAKEHUSET_Ulvedalen_0605__90.jpg

7. Enkel bordsetning med brød og pålegg? Kjøp ulike typer brød for eksempel fra Bakerens Utvalgte-serien! 

 

... redd for å sitte igjen med rester? Sjekk våre tips til hva du kan bruke det til.

Relevante produkter

Relevante artikler